NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cinci greşeli frecvente pe care le fac stăpânii de animale. Cât de importante sunt regulile impuse de la bun început

Deşi tot mai mulţi oameni devin proprietari de animale, medicii veterinari spun că mulţi dintre ei nu sunt încă pregătiţi să accepte recomandările specialiştilor, chiar dacă de ele depinde sănătatea animalului lor.

Iată care sunt, conform veterinarmobil.ro, cele mai frecvente greşeli pe care proprietarii de animale le fac:

1. Nu îşi deparazitează animalul Fie că este vorba de paraziţi interni sau externi, aceşti dăunători ai animalelor expun atât animalul, cât şi stăpânul la un risc foarte mare. Dăunătorii pot provoca boliu precum boala Lyme sau babesioza, care pot fi cauzatoare de moarte.

 2. Nu îşi vaccinează animalul Dacă nu sunt vaccinate, animalele sunt mai predispuse la bolile infecţioase sau pot dezvolta afecţiuni ale căror efecte sunt permanente sau letale.

3. Nu iau în calcul sterilizarea sau castrarea animalului Tot mai multe discuţii din spaţiul public ating problema înmulţirii animalelor fără stăpân, care trăiesc pe străzi, nu sunt hrănite de nimeni şi care ajung uneori şi la eutanasie. Pentru a diminua numărul acestora, mai ales în cazul animalelor care nasc mai mulţi pui, medicii recomandă castrarea. De asemenea, aceasta reduce riscul apariţiei cancerului mamar şi a celui celular, reduce riscul infecţiilor uterine, precum şi a agresivităţii animalului.

4. Adoptă obiceiuri nesănătoase pentru animal. În ceea ce priveşte alimentaţia, conform medicilor veterinari, unii stăpâni adoptă nişte obiceiuri nesănătoase cu animalele lor. De exemplu, unii le dau pisicilor lapte, deşi acesta este chiar contraindicat în cazul lor pentru că produce aproape întotdeauna la apariţia diareei. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul oaselor pe care unii le dau câinilor şi din cauza cărora pot să sufere diferite afecţiuni.

5. Nu impun reguli Atunci când un animal este adus într-o casă, este recomandată impunerea unui set de reguli. Animalele vor învăţa astfel, în timp, ce au voie şi ce nu au voie să facă. Astfel de deprinderi vor fi foarte utile şi în cazul în care decidem să dresăm animalul.  

sursa www.adevarul.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Angajatii care se imbolnavesc in timpul concediului de odihna au dreptul la o noua vacanta

Redacția

Discuțiile dintre soții Ceaușescu în ultimele zile de viață

Redacția

Raport de groază în judeţul Iaşi: 2016 a fost anul cu cei mai mulţi copii abuzaţi sexual

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site