NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Noaptea Europeană a Muzeelor la Palatul ”A.I. Cuza” și Centrul Cultural Ruginoasa

Ziua de 18 mai este una specială în care întreaga țară sărbătorește știința și cunoaștere, punând preț pe entități culturale publice și private.

În noaptea de 18 mai, 150 de muzee din țară își deschid larg porțile pentru vizitatori pentru expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte, cu prilejul ediţiei 2019 a evenimentului Noaptea Muzeelor.

La Ruginoasa, Palatul ”Alexandru Ioan Cuza” își deschide porțile pentru vizitatori, în intervalul orar 15.00-23.00, intrarea este liberă.

Publicul poate vizita expoziția de bază a muzeului, cât și expoziția temporară „Palatul de la Ruginoasa ilustrat prin mărturiile vremii: documente, fotografii, presă”, care va fi deschisă publicului vizitator în perioada 18 mai-18 iulie 2019.

 Centrul Cultural Ruginoasa vă invită, sâmbătă 18 mai, începând cu ora 18.00,  să vizitați expoziția etnografică permanentă ,,De la lume adunate…’’ și expoziția de fotografie veche ,,Ruginoasa de ieri și de azi’’.

Și Muzeul Municipal Pașcani așteaptă vizitatorii să îi treacă pragul, sâmbătă, între orele 17.00 și 24.00.  Muzeul are plăcerea să  invite pe toţi iubitorii de cultură şi frumos, de artă străveche populară, să redescopere valorile satului moldav de altădată. Toate aceste valori provin din satele şi suburbiile zonei Paşcani care au fost cercetate timp de 20 de ani. Spaţiul de expunere este cel din fostul sediu al Poliţiei Locale, din str. Ştefan cel Mare, la parterul blocului ANL F3.

Noaptea Europeană a Muzeelor aniversează sâmbătă cea de-a 15-a ediţie în România. 

loading...
Advertisements

Related posts

Palatul de poveste de la Ruginoasa, ţinut sub cheie. Află de ce fac cale întoarsă turiştii!

Redacția

,,Seară omagială Eminescu” la Casa de Cultură

Redacția

ASIRYS vă invită la Miclăuşeni pentru o “Călătorie la 1900”

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site