RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital crește prețul apei potabile începând cu 1 iulie 2017

Prețul apei potabile și al serviciilor de canalizare crește începând cu data de 1 iulie 2017. Noile prețuri vor fi 3,71 lei / mcub de apă și 3.01 lei pentru serviciile de canalizare și epurare. Creșterea este de 0,20 bani pe fiecare serviciu.

 

 

  

Noile tarife au fost aprobate de Adunarea Generală a Asociațiilor Asociației Regionale a Serviciilor de Apa Canal Iași, însă nu și de plenul Consiliului Județeam Iași, care a considerat că societatea are resurse financiare pentru investiții. Apavital va modifica prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită și tarifele pentru canalizare și epurare, valabile pentru întreaga arie de operare. Modificările de preț/tarife au fost aprobate atât de Autoritatea Națională de Noile Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin avizul nr. 502728/24.03.2017, cât și de Adunarea Generală a Asociaților Asociației Regionale a Serviciilor de Apă Canal Iași, constituită din 90 de unități administrativ teritoriale ale județului Iași, nr. 10/07.06.2017, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanții operatorului susțin că, la nivelul județului, sunt 170 de localități fără rețele de apă și de canalizare, iar până în anul 2020, printr-un efort investițional, vor fi asigurate investiții în acest sens. Pentru a susține creşterea de tarif, ApaVital spune că va asigura o cotă, deloc neglijabilă, pentru investiții prin Programul Operațional Infrastructură Mare, finanțat de Uniunea Europeană. 

În momentul de față, prețul apei potabile este de 3,20 lei/mc (3,49 lei/mc cu TVA), iar tariful la canalizare/epurare este de 2,33 lei/mc (2,77 lei/mc cu TVA). Prețul practicat de ApaVital la apă industrială rămâne nemodificat, la valoarea de 2,56 lei/mc. Ultima creștere de prețuri/tarife ApaVital a fost consemnată la data de 1 iulie 2013. Odată cu aceste majorări, prețul/tarifele practicate de ApaVital se mențin în ultima treime a topului prețului/tarifelor naționale practicate de operatorii de servicii de apă și canalizare, respectiv pe locul 30, din 45 de operatori existenți la nivel național. 

Related posts

Primăria are un alt avocat, fost deputat, în procesul ce vizează lotul AgroComplex. Surse: UAT s-a constituit parte civilă în procesul de la ICCJ

Marius Parteni

Pintilie despre relația cu Ursu de la Ecoserv: ”Nu rezonăm foarte bine!”

Răzvan Grecu

Taximetriștii din Tătăruși sau alte localități care fac taximetrie în Pașcani vor fi amendați

Răzvan Grecu
Încarcă...