RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Anunțul făcut de BOR: Se va întâmpla la toate bisericile din Patriarhia Română!

Patriarhia Română a făcut un anunț important cu privire la 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon, zi națională în România.

Eroii, soldaţii, luptătorii, diplomaţii români şi toţi cei care au contribuit la realizarea României Mari la nivel naţional şi recunoaşterea acesteia pe plan internaţional vor fi pomeniţi, joi, în timpul Sfintei Liturghii şi la slujba Parastasului în toate bisericile din Patriarhia Română.

„La toate bisericile din Patriarhia Română, în timpul Sfintei Liturghii şi la slujba Parastasului pentru eroi din data de joi, 4 iunie 2020, vor fi pomeniţi eroii, soldaţii, luptătorii, diplomaţii români şi toţi cei care au contribuit la realizarea României Mari la nivel naţional, între anii 1916-1918, şi recunoaşterea acesteia pe plan internaţional, în special prin Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920. Veşnica lor pomenire din neam în neam!’, se menţionează într-un comunicat al Patriarhiei Române.

La 4 iunie 1920, la Trianon, a fost semnat tratatul cu Ungaria, din partea României de către Nicolae Titulescu şi dr. Ioan Cantacuzino, prin care era confirmată unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu Regatul României.

  

4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon

Amintim faptul că proiectul de lege adoptat recent în Senat, 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon, prevede posibilitatea organizării, la nivel naţional şi local, de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei Tratatului de la Trianon.

În acest sens, autorităţile centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale şi reprezentanţii societăţii civile pot contribui la organizarea acţiunilor prin acordarea de sprijin material şi logistic. Instituţiile publice, din fonduri proprii, precum şi organizaţiile neguvernamentale şi reprezentanţii societăţii civile pot sprijini aceste manifestări.

BZI

Related posts

Parlamentul a adoptat proiectul UDMR pentru simplificarea procedurii de achitare a amenzilor contravenţionale pentru şoferi

Redacția

Moody’s consideră Rusia în incapacitate de plată / Se întâmplă asta pentru prima dată în ultima sută de ani

Redacția

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic în mai multe zone din Capitală, duminică seara

Redacția
Încarcă...