RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

S-a propus exmatricularea studentului care a ameninţat cu moartea cadrul didactic de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Situaţie fără precedent în istoria recentă a Unviersitatii Alexandru Ioan Cuza. Un student a ameninţat un cadru didactic al UAIC. Cristi-Mădălin Cerbu a ameninţat că îi va tăia gâtul unui profesor UAIC.

Ameninţarea a fost filmată, iar Cotidianul Bună Ziua Iaşi a intrat în posesea videoclipului.

Facultatea de Informatică din cadrul UAIC a propus exmatricularea studentului

Reuniţi azi, 3 iunie 2020, într-o şedinţă, conducerea Facultăţii de Informatică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza a propus exmatricularea lui Cristi-Mădălin Cerbu. Deşi există propunerea, decizia finală va fi luată de conducerea Universităţii Alexandru Ioan Cuza.

”Chiar dacă astăzi nu aveam o şedinţă programată expres pentru a discuta cazul studentului care a făcut ameninţările cu moartea, am introdus pe Ordinea de Zi şi cazul lui. Astfel, atât eu cât şi colegii mei, am decis să facem propunerea de exmatriculare. Conducerea Universităţii Alexandru Ioan Cuza va urma să decidă asupra propunerii de exmatriculare” a declarat decanul Facultăţii de Informatică Iaşi, conf. univ. dr. Adrian Iftene.

  

Studentul nu se mai poate reinmatricula in cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza

” Vreau să remarc atitudinea pozitivă a colegilor studenţi din comisie. Aceştia au dezaprobat ceea ce studentul a făcut. Am vorbit cu tânărul implicat. Şi-a recunoscut fapta şi şi-a dat seama de greşeală pe care a făcut-o. Mie personal mi-a trimis un email în care îşi cerea scuze faţă de mine, conducerea universităţii şi faţă de profesorul în cauză. Totuşi, studentul a înţeles decizia pe care noi am luat-o.

Cel mai probabil, studentul a făcut acest lucru din teribilism. Studentul era supărat pentru că soluţia lui nu ajunsese pe canalul pe care trebuia să apară, iar notă a întârziat să vină. Titularul de curs a afirmat că urma să corecteze soluţiile care ajunsese pe alte canele decât cele principale. Situaţia este una nouă şi nu ştiu dacă va putea fi reexmatriculat şi eu m-am întrebat acest lucru. Din câte ştiu eu, regulamentul de exmatriculare are mai multe litere. Dacă exmatricularea va fi încadrată în litera pe care noi am propus-o, este posibil ca studentul să nu poată să se mai înscrie la Universitatea ” Alexandru Ioan Cuza”. Pofesorul a depus o plângere la poliţie. Eu personal nu am primit amenntari şi nici nu am auzit că vreun coleg de-al meu să fie ameninţat cu moartea.”

Studentul regreta incidentul şi susţine faptul că totul a fost o glumă

Studentul Cristi-Mădălin Cerbu a postat recent un clip în care îşi cere scuze pentru declaraţiile făcute şi explică faptul că totul a fost o glumă şi că a realizat prea târziu faptul că glumă este una exagerată. Acesta şi-a cerut scuze conducerii Universităţii Alexandru Ioan Cuza, dar şi profesorului în cauză. Totuşi, drd. Abel-Albert Policiuc a hotărât să depună o plângere penală pentru ameninţări cu moartea.

BZI

Related posts

Zuckerberg renunță la lupta cu Elon Musk. Șeful Tesla “nu este serios”

Redacția

Ofensiva PSD la partidul lui Drulă. Social-democrații cer demisia primarilor USR

Redacția

Grecia deschide de luni sezonul turistic. Toate zborurile se reiau din iulie

Redacția
Încarcă...