NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Anunţul extrem de important pentru toţi şcolarii! Ce se întâmpla cu structura anului şcolar

Anunțuri false de reîncepere a școlii sunt distribuite online, pe fondul amânării unui anunț oficial final din partea Ministerului Educației cu privire la structura anului în curs și la destinul examenelor. “Anunț important: structura anului școlar 2019-2020 nu a fost modificată!”, a comunicat oficial, în urmă cu puțin timp, Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Reacția oficială a Ministerului vine după ce pe rețelele de socializare a apărut un ordin fals privind reluarea în școli a cursurilor suspendate din cauza pandemiei COVID 19. Documentul – catalogat oficial drept un fals de către Ministerul Educației – simulă inclusiv semnătura ministrului și antetele guvernului și al ministerului. Amintim că este pentru a doua oară în aceeași săptămână când structuri false ale anului școlar sunt distribuite pe rețelele de socializare.

Anunțul oficial remis de Ministerul Educației și Cercetării:
“Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate.

  

Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19.

Vă mulțumim!”

Informații de background
În weekend a apărut pe rețelele de socializare primul anunț fals cu privire la o nouă structură a semestrului al II-lea școlar, în plină epidemie de coronavirus.

Contactată de Edupedu.ro, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat pe 28 martie că “ceea ce a tot circulat în această perioadă referitor la structura anului școlar și la modificări care ar fi fost decise deja reprezintă un fals“.

“Specialiștii din cadrul Ministerul Educației și Cercetării analizează mai multe variante și foarte curând, în funcție de evoluția situației la nivel național privind pandemia COVID-19, vom transmite oficial datele referitoare la reluarea cursurilor și la situația examenelor naționale“, a declarat atunci Monica Anisie pentru Edupedu.ro.

Amintim că toate școlile și grădinițele sunt închise de pe data de 11 martie 2020 până cel puțin după Paște – potrivit anunțurilor oficiale – pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

BZI

Advertisements

Related posts

LISTA țărilor din „zona verde” intrată în vigoare de marţi. Cine vine din aceste state nu stă în carantină

Redacția

(FOTO) Protest și la Serviciul Județean de Ambulanță Iași

Redacția

Detalii cutremurătoare de la Oneşti. Au fost trimişi spre moarte fără să fie în fişa postului lor lucratul în apartamente

Redacția
Încarcă...