NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Anul acesta vor fi oficiate primele slujbe la Catedrala „Pogorârea Duhului Sfânt” Pașcani

Protopopiatul Pașcani anunță faptul că se vor oficia slujbe religioase în catedrala care încă este în stadiul de construcție.  

De curând, lăcașul de cult a mai primit o finanțare, iar aceasta va folosi la finalizarea acoperișului, urmând ca mai apoi să se deschidă o zonă pentru oficia liturghiile la demisolul imobilului.

Într-o parte a acestei Catedrale care se va numi „Pogorârea Duhului Sfânt” s-a propus să deschidem un spațiu liturgic, să oficiem slujbe religioase și aici, la demisolul catedralei, în acest an. O Casa a lui Dumnezeu reprezintă un loc în care intri și te rogi pentru sufletul tău. Ne bucurăm să reușim  în acest an, având în vedere că deínem o sumă de bani care să ne ajute să realizăm acoperișul catedralei. Ulterior vom mai avea nevoie de ajutor în bani pentru a finaliza proiectul arhitectural așa cum a fost gândit”, ne-a declarat protopopul Pavel Postolachi.

  

În același timp, protopopul Pavel Postolachi a înaintat o cerere către Mitropolie prin care solicită acordul în ceea ce privește posibilitatea susținerii slujbelor zilnice la acest lăcaș de cult. Astfel, pășcănenii vor putea merge zilnic la Catedrala „Pogorârea Duhului Sfânt”.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Mitul despre veşmintele şi blestemul Cuvioasei Parascheva

Redacția

Două zile de activităţi pentru copii în Parohia Giurgeşti

Redacția

Mănăstirea Dobrovăţ, ultima ctitorie a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site