RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ansamblul Plaiuri Pășcănene – premiul I la Festivalul județean de folclor Cătălin Pop

Sâmbătă, 20 mai 2017, a avut loc la Palatul Copiilor din Iasi prima ediție a Festivalului județean de folclor Cătălin Pop. Competiția a reunit tineri interpreți si ansambluri folclorice din tot județul, bucurandu-se de o participare numeroasă.

 

 

  

Reprezentand orașul Pascani, Ansamblul Plaiuri Pășcănene, coordonat de prof. Maria Ungureanu si solista Ioana Groza, indrumata de prof. Cristina Paval, de la Liceul Teoretic Miron Costin au obținut premiul I la secțiunea coregrafică și cea artistică. Ansamblul Plaiuri Pășcănene a luat ființă in anul 2014 in cadrul instituției amintite, iar pana in prezent a obținut numeroase premii la festivaluri si concursuri de gen. La nivel local ,grupul este cunoscut pentru intensa activitate cultural-artistica, dar si pentru implicarea in acțiuni caritabile. Doua manifestări de amploare organizate de acest ansamblu in beneficiul copiilor autisti din cadrul ANCAAR,Iasi, au fost spectacolele aniversar- caritabile din 2014- Dăruiește un vis!- si 2016- In mijlocul horelor.

Ioana Groza este unul dintre tinerele talente locale care s-a afirmat in ultimii ani, o prezenta constanta in spectacolele organizate, la nivel local,de instituția de învățământ amintita sau de Casa de Cultura Mihail Sadoveanu, cu diverse ocazii.Este deținătoarea a numeroase premii obținute in urma participării la festivaluri si concursuri de profil, atât la nivel regional cat si national.

Comunicat emis de Liceul Teoretic Miron Costin Paşcani

Related posts

Elevă a școlii ‘Iordache Cantacuzino” Pașcani – diploma SuperBebra pe județul Iași la Concursul International,,BEBRAS International Challenge”.

Carmen Bălăceanu

Pricopie vrea tablete, manuale digitale şi catalog electronic în toate şcolile

Redacția

Festivitate de absolvire a elevilor de la Colegiul ”Unirea”. Mesajul șefilor de promoție: ”De astăzi suntem responsabili pentru viețile noastre”

Răzvan Grecu
Încarcă...