RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Tinerii voluntari pășcăneni au oferit o lecție de viață adulților și au curățat Parcul Municipal

Elevii de la școlile din municipiul nostru au curățat sâmbătă Parcul Peștișorul. “Prin noi, cei mici, să-i educăm pe cei mari”! s-a intitulat activitatea la care au dat curs zeci de tineri. Primii care au răspuns afirmativ invitației sunt cei de la Asociația „Șansa 2010.  

Voluntarii s-au implicat în acțiunea de igienizare organizată de municipalitate în parteneriat cu școlile din Pașcani și cu Clubul Copiilor.

Bordurile și copacii au fost văruiți, spațiul verde a fost curățat, iar la finalul activității tinerii au declarat că se bucură că pot contribui la înfrumusețarea naturii.

  

Vorbim despre un proiect de educație ecologică privind importanța sortării și recoltării deșeurilor ecologice. Prin această activitate, tinerii au oferit adulților o lecție de viață, cea privind păstrarea curățeniei în spațiile populate de părinți și copii deopotrivă.

Prezent la activitate a fost și viceprimarul municipiului care a apreciat atitudinea copiilor, lăudând-o.

„Anul acesta am organizat prin Compartimentul Sport, Cultură și Culte, un program educativ de educație ecologică intitulat <Prin noi, cei mici, să-i educăm pe cei mari>. Practic ne-am propus, în parteneriat cu unitățile de învățământ din Pașcani, Clubul Copiilor și Asociați Șansa 2010 să facem ecologizare în Parcul Municipal Pașcani. Este nevoie să îngrijim natura pentru a trăi într-un mediu curat”, ne-a declarat Gabriela Nedelcu, viceprimar municipiul Pașcani.

Evenimentul a fost propus pentru a celebra în avans Ziua Mondială a Mediului care se sărbătoreşte în ziua de 5 iunie a fiecărui an. Această zi constituie un prilej pentru instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, asociaţiile de tineri, organizaţiile nonguvernamentale, întreprinzători, industriaşi, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.

Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lasă nealterat generaţiilor viitoare.

{jcomments off}

Related posts

Incendii de vegetație la Miroslovești și Stolniceni-Prăjescu

Redacția

Concertele verii: Vama, Delia şi Smiley vor cânta, în weekend, pe scena Fratelli din Parcul Palas

Redacția

”Flori de cântec românesc ”-spectacol folcloric la Târgu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...