RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ANPC a amendat cu 55.000 de lei platforma iabilet.ro deoarece nu a rambursat contravaloarea unor bilete pentru spectacole care au fost anulate

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat cu 55.000 de lei platforma iabilet.ro deoarece nu a rambursat contravaloarea unor bilete pentru spectacole care au fost anulate, transmite News.ro.

ANPC a anunţat marţi, că reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj – cel care instrumentează reclamaţiile referitoare la platforma online iabilet.ro, la nivelul întregii ţări, începând din luna mai 2023 – a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic care administrează platforma.

“Cele 124 de reclamaţii primite de la consumatori, în perioada mai 2023 – martie 2024, au semnalat nerambursarea contravalorii unora dintre biletele achiziţionate pe platforma iabilet.ro, pentru spectacole care au fost anulate”, au precizat comisarii ANPC.

În urma neregulilor constatate au fost date amenzi în valoare de 55.000 de lei.

  

De asemenea, preşedintele ANPC a emis un ordin de încetare a practicilor comerciale incorecte, prin restituirea integrală a sumelor achitate pentru evenimentele anulate, la solicitarea consumatorilor, indiferent de termen.

Echipele de control au constatat că nu erau restituite comisioanele către consumatori, în cazul anulării unor spectacole şi al rambursării contravalorii biletelor achitate, ceea ce constituie o practică comercială incorectă.

De asemenea, comisarii CJPC Cluj au stabilit că persoanele care cumpărau bilete erau obligate să accepte condiţiile din termenii generali,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Burduja: O candidatură comună a PSD-PNL va aduce schimbarea. Nicușor Dan pierde și în propriul sondaj

Redacția

Biden urmează să anunțe săptămâna viitoare sprijinul SUA pentru intrarea Uniunii Africane în G20

Redacția

Klaus Iohannis, de Ziua Internaţională a victimelor Holocaustului: „Anumite persoane instrumentalizează acest episod pentru interese politicianiste” | VIDEO

Redacția
Încarcă...