RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

“Carne de tun”: Asalturile neîncetate ale Rusiei epuizează forțele ucrainene, care sunt în inferioritate numerică și de armament (reportaj CNN)

Situat pe linia frontului, micul oraș Avdiivka a devenit epicentrul războiului din Ucraina. Aflat încă în mâinile ucrainenilor, este înconjurat pe trei laturi de trupe și tunuri rusești. Măcinat de atacurile rușilor, orașul în sine este de nerecunoscut, arată un reportaj CNN realizat pe linia frontului.

Carcase de beton marchează ceea ce au fost cândva cele mai înalte clădiri ale orașului. Crucea din vârful bisericii din oraș, îndoită de o explozie, arată acuzator spre liniile rusești.

În mijlocul ruinelor, trupele rusești și ucrainene se ciocnesc, pradă dronelor și loviturilor de tancuri. Victimele sunt numeroase de ambele părți, dar mai ales în rândul atacatorilor ruși, care au aruncat val după val uman împotriva apărătorilor înrădăcinați.

„Asalturi de carne de tun”, așa a descris un lunetist ucrainean, „Bess”, aceste atacuri. Indicativul său de apel înseamnă demon în ucraineană, iar scena pe care o povestește este infernală. Soldații morți „zac acolo înghețați”, a declarat ofițerul Grupului de Forțe Speciale Omega dintr-o casă situată la câțiva kilometri în spatele liniei frontului din regiunea Donețk din estul Ucrainei.

  

„Nimeni nu-i evacuează, nimeni nu-i ia de acolo”, a spus el. “E ca și cum oamenii nu au o sarcină specifică,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Predoiu cere celeritate în dosarul revoluției: 2023 să aducă mult așteptatele răspunsuri judiciare

Redacția

Press report: ​Fost deputat PSD cere sprijin de urgență pentru un aparat auditiv. Canaliile anului 2022. Ioan Neculaie se întoarce la Roman SA. BRD Pensii vrea să plece din România. Braşovul îşi cumpără mall. Ce poți face de revelion în București

Redacția

Nutriție și sănătate: Secrete pe care producătorii de cafea nu ți le vor spune nici în ruptul capului

Redacția
Încarcă...