RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

„ANORA” a câștigat Palme d’Or, la Cannes/Lista completă a filmelor premiate

„Anora”, o dramă amuzantă și emoționantă despre o tânără dansatoare care se implică în relația cu fiul unui oligarh rus, a câștigat, sâmbătă, 25 mai, cel mai important premiu al Festivalului de Film de la Cannes, Palme d’Or.

Pelicula regizorului american Sean Baker a învins alte 21 de producții înscrise în competiție, inclusiv filme ale unor regizori consacrați, precum Francis Ford Coppola și David Cronenberg, scrie AP.

Ce premiu a primit George Lucas

„Anora” continuă o serie de filme regizate de Baker axate pe lucrătorii sexuali, printre care se numără „Red Rocket”, intrat la Cannes în 2021, și „The Florida Project”, din 2017, cu Willem Dafoe în rolul principal. Această victorie este dedicată „tuturor lucrătorilor sexuali din trecut, prezent și viitor”, a spus Sean Baker în momentul în care a acceptat premiul.

  

George Lucas, celebru pentru „Războiul Stelelor” și „Indiana Jones”, a primit un premiu onorific în timpul ceremoniei de închidere de la prietenul său vechi, Coppola, al cărui proiect pasional „Megalopolis” a fost, de asemenea, în competiție.

„Sunt doar un puști care a crescut în mijlocul Californiei, înconjurat de podgorii, și care a făcut filme în San Francisco împreună cu prietenul meu Francis Ford Coppola”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Scene șocante în Argentina. Un antrenor de fotbal a fost împușcat în timpul unui meci (VIDEO)

Redacția

Experiment inedit în Belgia: Zeci de magistrați au fost închiși pentru a vedea cum este să fii deținut. „Le va putea fi de folos la pronunţarea unor pedepse în deplină cunoştinţă de cauză”

Redacția

Marea Britanie este copleșită de numărul mare de cazuri Covid. Autobuzele londozene, transformate în ambulanțe improvizate

Redacția
Încarcă...