RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Haiti: Premierul țării a supraviețuit unei tentative de asasinat

Mai mulți bărbați înarmați au încercat, fără succes, să-l asasineze pe prim-ministrul din Haiti, Ariel Henry, weekend-ul acesta.

Tentativa de asasinare a premierului a avut loc în timpul unui eveniment de comemorare a independenței țării, care a avut loc sâmbătă, a anunțat Guvernul printr-un comunicat citat de Reuters.

Potrivit comunicatului, „bandiți și teroriști” au încercat să-l împuște pe prim-ministru, care se afla într-o biserică din orașul Gonaives, din nordul țării, unde avea loc ceremonia de marcare a celei de-a 218-a aniversări a independenței statului Haiti.

O femeie din Suedia a fost trimisă în judecată pentru crime de război. Ea este acuzată că și-ar fi trimis copilul în Siria pentru a deveni soldat ISIS

  

04 Jan, 23:33 | Știri externe

Un cunoscut rapper american și-a ucis iubita și apoi s-a sinucis. Întreaga scenă s-a petrecut în prezența celor trei copii ai femeii

04 Jan, 21:30 | Știri externe

NATO programează o reuniune specială cu Rusia pe fondul crizei din Ucraina

04 Jan, 18:42 | Știri externe

Unele imagini video distribuite pe rețelele de socializare arată cum Henry și persoane din anturajul acestuia se îndreaptă spre vehiculele lor, în timp ce un grup înarmat a început să tragă în afara catedralei din Gonaives.

Potrivit presei din Haiti, atacul, în urma căruia o persoană a murit și alte două au fost rănite, ar fi fost planficat de bandele de infractori care domină țara în ultima perioadă.

Bandele și-au întărit controlul asupra unor părți din Haiti după asasinarea fostului președinte,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Biserica Ortodoxă Sârbă, dezamăgită de decizia Australiei de a nu permite ca un preot să îl viziteze pe Novak Djokovic de Crăciunul pe stil vechi

Redacția

Fosta guvernatoare pro-rusă a Găgăuziei, Irina Vlah: „Mă gândesc la o candidatură la președinția Republicii Moldova”

Redacția

Anchetă după ce un bloc de 21 de etaje s-a prăbușit în Nigeria: „Am crezut că este un cutremur”

Redacția
Încarcă...