NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Angajament al primarului la ședința de la ARSACIS: Voi introduce în fiecare lună proiectele pro ApaVital până vor fi votate!

Primarul Dumitru Pantazi nu vrea să facă pășcănenilor pe plac și prelungește criza apei la Pașcani. Prezent în ședința Consiliului Director al ARSACIS acesta a promis că va propune în fiecare ședință a Consiliului Local proiectele de anulare a hotărârilor de ieșire din ARSACIS și de denunțare a contractului de delegare a serviciului cu apă către ApaVital.

Conform președintelui ARSACIS, Victor Chirilă, în ședința Consiliului Director de astăzi nu s-a luat nicio hotărâre, ci s-au purtat discuții de principiu. Concluzia unanimă este că Pașcaniul nu trebuie să iasă din ARSACIS, iar operatorul trebuie să fie ApaVital.

  

„La nivelul ARSACIS există opinia de a nu lăsa Pașcaniul să iasă din asociație. Ar fi foarte rău pentru municipiu, ar pierde 13 milioane de euro pentru investiții. Primarul Dumitru Pantazi a promis că va pune pe ordinea de zi, până se vor vota, proiectele prin care se anulează hotărârile de ieșire din ARSACIS. Acestea au fost luate sub presiune și sunt în defavoarea Pașcaniului. Este nevoie de un consens politic pentru ca aceste hotărâri să treacă”, a explicat președintele Chirilă.

Acesta a mai explicat că nu s-a discutat despre redevență, însă ea trebuie plătită după regulamentul ARSACIS. O soluție de mijloc fiind ca stația de epurare să rămână la Prest Serv Apa, iar operatorul ieșean să opereze alimentarea cu apă și canalizarea. Chirilă a mai precizat că vor urma negocieri pe aspectele tehnice, proiectele de hotărâre urmând a fi elaborate împreună cu asociația și operatorul ieșean. Cât despre contractele individuale, acestea nu vor putea fi încheiate deoarece, în opinia oficialului ieșean, ele încalcă legea. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Consilierul liberal Alexandru Dandu l-a întrebat pe primarul Dumitru Pantazi când se vor putea plăti electronic taxele și impozitele locale

Răzvan Grecu

Ziua Eroilor sărbătorită la Stolniceni Prăjescu

Oana Cordoneanu

Seara ca hoții! Interviul pentru desemnarea directorului general al Eco Salubritate s-a ținut on-line! Expertul refuză să răspundă întrebărilor! Leonard Ursu nu avea cei 5 ani experiență pentru a fi eligibil pe acest post! (DOC)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site