NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ancheta în dosarul AgroComplex s-a mutat la Finanţe Publice. Procurorii verifică circuitul documentelor

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, serviciul teritorial Iaşi, au continuat şi astăzi ancheta în cazul AgroComplex Lunca SA. Dacă până acum au analizat documentele puse la dispoziţie şi au discutat cu funcţionarii în Primărie, astăzi s-au deplasat la sediul Serviciului Finanţe Publice Locale.

Procurorii iau acum la anchetat modul circuitul documentelor în acest caz. Ei vor să stabilească şi probeze pe ce bază s-a aplicat ştergerea datoriei firmei primarului Dumitru Pantazi. De asemenea, au verificat dacă în evidenţele serviciului se regăseşte adresa prin care era adus la cunoştinţa serviciului în 2007 faptul că prefectul judeţului nu a avizat de legalitate hotărârea, iar datoria societăţii trebuia repusă pe rol. Vor să vadă când şi cum a ajuns aceasta la şeful de la acea vreme al instituţiei.

Procurorii DNA au mers apoi în Primărie unde se pare că au discutat din nou cu funcţionarii implicaţi în acest caz.

  

Reamintim faptul că primarul Dumitru Pantazi, cei doi parlamentari, consilierii locali din mandatul 2004-2008, funţionari publici şi angajaţi de la AgroComplex sunt cercetaţi în dosarul ştergerii datoriei, prejudiciul calculat fiind de aproximativ 2.045.050 lei. Toţi se află sub control judiciar.        

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Şedinţă de CL la finalul săptămânii viitoare

Ema Roman

Sentință contrară intențiilor primarului în cazul West Moldavia și Lorimer! Municipalitatea a greșit din nou. Cheltuieli de judecată de 2000 de lei plătite de la bugetul local!

Răzvan Grecu

Copac doborât de vânt peste un bloc din zona vale

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site