NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Analiză Goldman Sachs: Europa a rezolvat problema aprovizionării cu gaz pentru acest an / Prețurile gazelor la nivel european ar putea scădea la jumătate în următoarele șase luni

Europa a rezolvat criza gazelor naturale pentru această iarnă, iar prețurile vor scădea semnificativ în viitorul apropiat, estimează o analiză realizată de Goldman Sachs, în pofida tuturor avertismentelor că următoarele luni vor fi foarte grele pentru Bătrânul Continent.

Prețul gazelor la nivel european ar putea scădea la jumătate în următoarele șase luni, deoarece consumul va fi redus, iar țările vor valorifica stocurile mari pe care le-au acumulat în depozite. Cu toate acestea, Goldman Sachs preconizează că prețurile la gaze naturale vor înregistra o nouă creștere până vara viitoare, revenind la niveluri apropiate de cele actuale atunci când țările europene vor încerca să-și refacă stocurile pentru următorul sezon de iarnă.

Advertisements

Compania de investiții consideră că eforturile Europei de a preveni lipsurile grave de gaze din această iarnă au fost încununate de succes. În acest context, preconizează că prețul angro al gazelor naturale în Europa va scădea de la aproximativ 215 euro pe megawatt-oră la sub 100 euro pe megawatt-oră până la sfârșitul primului trimestru al anului 2023, dacă temperaturile de pe timpul iernii nu se vor abate de la nivelurile obișnuite pentru acest anotimp. Anterior, previziunile Goldman Sachs plasau prețurile gazelor naturale la 213 euro/MWh pentru această perioadă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în optimile de la Australian Open

Redacția

De la momentul în care Rusia a invadat Ucraina, au murit 352 de civili ucraineni, dintre care 14 copii

Redacția

Jocuri de culise în PNL. Demisia lui Cîţu resetează împărţirea funcţiilor în partid

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site