RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Amenzi uriaşe pentru românii care stau la bloc şi au termopane

 

 

Românii care stau la bloc şi au termopane riscă amenzi uriaşe. Autorităţile trag un semnal de alarmă şi spun că locuinţele care beneficiază de geamuri termopan trebuie să aibă detectoare automate de gaz.

  

 

În cazul în care nu îndeplinesc solicitarea Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei distribuitorii îi pot debranşa de la reţea, iar din luna ianuarie amenzile vor fi uriaşe, potrivit A1.

 

“Potrivit ANRE, conform dispozițiilor punctului 8.3. din Normele tehnice pentru proiectarea și executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, Anexa I la Ordinul M.E.C nr. 58/04.02.2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 173 bis din 27 februarie 2004, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu dispozițiile punctului 6.14. din același act normativ, a fost instituită, începând cu anul 2008, obligativitatea montării detectoarelor de gaze naturale cu limita inferioară de sensibilitate 2% CH4 (metan) în aer, care acționează asupra robinetului de închidere (electroventil) a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor de utilizare, pentru:

 

– încăperile în care sunt amplasate aparate de utilizare a gazelor naturale și a căror suprafețe vitrate sunt constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de construcție specială (securizat, termopan etc.);

– încăperile în care există risc mare de intoxicări, incendii sau explozii cauzate de scăpările accidentale de gaze naturale acumulate”, scrie sursa citată.

sursa www.ziarulevenimentul.ro

 

Related posts

Bernadette Szocs, aproape de o nouă victorie uriașă – A fost învinsă dramatic de campioana olimpică la dublu mixt

Redacția

Antreprenori din Turcia, arestați din cauza prăbușirii clădirilor în urma cutremurului / Cine se află printre aceștia

Redacția

Rachetele rusești ghidate de mare precizie eșuează în proporție de până la 60% din cazuri în Ucraina – oficiali americani

Redacția
Încarcă...