RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Amenințați de ApaVital cu debranșarea dacă nu se organizează în asociații de proprietari, pășcănenii solicită din nou, de la Primărie, metodologia de repartizare a costurilor și de facturare individuală!

 

Pășcănenii se adresează din nou Primăriei municipiului Pașcani pentru a intra în posesia metodologiei de repartizarea a costurilor și facturare individuală  a consumului de apă înregistrat la branșament. Gestul acestora vine la scurt timp după ce ApaVital a amenințat că va debranșa scările de bloc unde nu există asociații de proprietari, de la data de 1 martie 2019.

  

 

Pe adresa consilierilor locali a ajuns o solicitare de la locatari scării E, a blocului Moldova, care vor să intre în posesia metodologiei de repartizarea a costurilor și facturare individuală  a consumului de apă înregistrat la branșament, document ce în conformitate cu prevederile art.12 din Legea nr.241/2006 ar fi trebuit să fi fost elaborate  de autoritatea publică locală.

Petiția a fost semnată de cele 40 de familii ce locuiesc în acea scară de bloc și readuce în discuție un subiect delicat pentru administrația locală, care a demonstrat că, la 5 ani de la delegarea serviciului de apă și canalizare către ApaVital, nu a fost în stare să elaboreze acest document prevăzut expres în lege.

În lipsa acestei convenții, cetățenii nu pot primi facturi individuale pentru consumul de apă, iar consumatorul ar fi protejat de o debranșare colectivă a imobilului, deoarece facturile la apă sunt titlu executoriu, iar operatorul se poate îndrepta individual pentru recuperarea debitelor, nu colectiv.

ApaVital SA a promis în repetate rânduri că va elabora astfel de convenții și că va încheia convenții individuale, însă până acum aceste promisiuni nu au fost onorate.

Și primarul Dumitru Pantazi a promis acest lucru în campania electorală, însă nici promisiunile sale nu s-au materializat încă.

Related posts

De ce au păstrat deputaţii taxa radio-TV. Discuţiile din comisie

Redacția

Vremea 22 aprilie – 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare

Redacția

Bani pentru 7 drumuri județene. O parte sunt din zona Pașcaniului

Redacția
Încarcă...