NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasadorului Chinei în Marea Britanie i-a fost interzisă adresarea în Camera Comunelor într-o intervenție fără precedent care a dus la un conflict diplomatic cu Beijingul

Ambasada Chinei la Londra i-a acuzat pe parlamentari de “acțiune dezgustătoare și lașă” după retragerea invitației pentru Zheng Zeguang de a vorbi la un eveniment pe terasa Camerei Comunelor. Speakerul (deputatul care prezidează lucrările Camerei Comunelor) Sir Lindsay Hoyle, a spus că nu ar fi „potrivit” să permită ambasadorului să ajungă pe teritoriul parlamentului, din moment ce parlamentarii au făcut obiectul unor sancțiuni în China, după ce s-au pronunțat împotriva încălcărilor drepturilor uigurilor de către Beijing în provincia Xinjiang.

Ambasada Chinei a acuzat parlamentarii că au subminat încercările Beijingului de a îmbunătăți relațiile chino-britanice. Zeguang, în vârstă de 57 de ani, trebuia să se adreseze miercuri Grupului parlamentar mixt de prietenie cu China al deputaților și al lorzilor, care este considerat mai favorabil Beijingului. El este primul ambasador căruia i-a fost interzis vreodată accesul în parlamentul de la Londra, potrivit cotidianului The Times.

Advertisements

În martie 2021, Beijingul a impus sancțiuni pentru cinci deputați ai Partidului Conservator și doi lorzi. Fostul lider Conservator Sir Iain Duncan Smith și Tom Tugendhat, președintele comisiei pentru afaceri externe ale Comunei, au fost printre cei sancționați. Ei au fost implicați într-o campanie parlamentară de limitare a investițiilor britanice în China, prin depunerea unui “amendament la genocid” la proiectul de lege privind comerțul al guvernului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

CIA i-ar fi dezvăluit lui Zelenski planurile de atac ale președintelui Putin

Redacția

Moşteanu, despre refacerea coaliţiei: „Când se hotărăsc să nu mai negocieze cu PSD, vom stabili în ce condiţii o refacem”

Redacția

Un spion rus a fost prins încercând să obțină un stagiu la Curtea Penală Internațională de la Haga/ Dacă reușea, ar fi avut acces la dosarul în care Rusia e judecată pentru crime de război și ar fi putut influența ancheta, susțin oficialii olandezi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site