NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasadorului Chinei în Marea Britanie i-a fost interzisă adresarea în Camera Comunelor într-o intervenție fără precedent care a dus la un conflict diplomatic cu Beijingul

Ambasada Chinei la Londra i-a acuzat pe parlamentari de “acțiune dezgustătoare și lașă” după retragerea invitației pentru Zheng Zeguang de a vorbi la un eveniment pe terasa Camerei Comunelor. Speakerul (deputatul care prezidează lucrările Camerei Comunelor) Sir Lindsay Hoyle, a spus că nu ar fi „potrivit” să permită ambasadorului să ajungă pe teritoriul parlamentului, din moment ce parlamentarii au făcut obiectul unor sancțiuni în China, după ce s-au pronunțat împotriva încălcărilor drepturilor uigurilor de către Beijing în provincia Xinjiang.

Ambasada Chinei a acuzat parlamentarii că au subminat încercările Beijingului de a îmbunătăți relațiile chino-britanice. Zeguang, în vârstă de 57 de ani, trebuia să se adreseze miercuri Grupului parlamentar mixt de prietenie cu China al deputaților și al lorzilor, care este considerat mai favorabil Beijingului. El este primul ambasador căruia i-a fost interzis vreodată accesul în parlamentul de la Londra, potrivit cotidianului The Times.

În martie 2021, Beijingul a impus sancțiuni pentru cinci deputați ai Partidului Conservator și doi lorzi. Fostul lider Conservator Sir Iain Duncan Smith și Tom Tugendhat, președintele comisiei pentru afaceri externe ale Comunei, au fost printre cei sancționați. Ei au fost implicați într-o campanie parlamentară de limitare a investițiilor britanice în China, prin depunerea unui “amendament la genocid” la proiectul de lege privind comerțul al guvernului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Parlamentul European adoptă o reformă majoră a sectorului de transport rutier

Redacția

Talibanii le cheamă înapoi la muncă pe femeile din sistemul sanitar după ce au afirmat că nu le pot garanta siguranța

Redacția

CNN: Rusia ar putea pregăti un test cu ”Cernobâlul zburător” / Racheta cu propulsie nucleară, un proiect controversat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site