RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Aprobarea unui nou proiect Erasmus+ KA122 la Școala Gimnazială Specială Pașcani

Scoala Gimnaziala Speciala Pascani are pentru al doilea an consecutiv un alt proiect Erasmus+ aprobat, Spune DA educatiei digitale, NU abandonului scolar! Nr ref. 2021-1-RO01-KA122-SCH-000035796, pe lângă cele doua în desfășurare: Creating Positive Bahavior din calitate de partener și Art Therapy for Autism din calitate de coordonator.

Spune DA educatieidigitale, NU abandonului scolar! este un proiect de mobilitate școlară cu un buget de 4696o Euro, care se va desfășura pe o perioada de 18 luni fiind aprobate un număr de  24 de  mobilități pentru parcurgerea unor cursuri de specialitate oferite de furnizori specializați în tări precum Portugalia, Spania, Croația și Finlanda.

Dorim ca acest proiect să constituie o experienta unica de formare profesionala pentru toti cei implicati, mai ales in contextul actual dificil, cand este nevoie de adaptarea demersului educational si terapeutic la un canal de invatare,

 predare online si de folosire a resurselor digitale si multimedia. Dorim astfel sa sporim atractivitatea serviciilor oferite, crescand gradul de participare a elevilor si a parintilor la lectiile online, mentinand astfel stransa legatura scoala-familie-copil si reducad riscul de abandon scolar.

  

Am constatat o pregatire precara a profesorilor in folosirea de platforme educationale online si resurse digitale care din experienta anilor trecuti poate fi remediata cu succes prin aplicare la un proiect de tip Erasmus KA1, experienta care poate fi valorificata in anii viitori prin diversificarea paletei educationale si oferirea de servicii educationale alternative scolii traditionale.

Dupa finalizarea  acestui proiect dorim sa dezvoltam compentente specifice de predare, invatare, de folosire a resurselor multi

media, a platformelor educationale, avind ca rezultat dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice. Acest lucru va duce la crearea unor ore mai atractive si mai adaptate elevilor cu care lucram, crescand atractivitatea activitatilor si in acelasi timp imbunatatind gradul de participare la orele online a elevilor.

Related posts

Doar patru unități școlare din județul Iași vor testa elevii împotriva Sars-Cov-2 în cadrul cabinetelor proprii

Redacția

Astăzi a început a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Redacția

Natanticu, Zob și Varză într-un Stand-Up Comedy la Târgu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...