RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasada SUA în Belarus își suspendă operațiunile, pe fondul amenințării atacurilor ruse din Ucraina

SUA suspendă operațiunile la ambasada SUA din Belarus și, de asemenea, le permite angajaților neesențiali și membrilor familiei acestora să părăsească ambasada SUA din Moscova din cauza problemelor de siguranță și securitate rezultate din agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, a declarat secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat, relatează CNN.

„Departamentul de Stat al SUA a suspendat operațiunile la Ambasada noastră din Minsk, Belarus și a autorizat plecarea voluntară („plecarea autorizată”) a angajaților neesențiali și a membrilor familiei de la Ambasada noastră din Moscova, Rusia. Am luat acești pași din cauza problemelor de securitate și siguranță care decurg din atacul neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse în Ucraina”, a declarat Blinken luni dimineață.

Blinken a menționat că cea mai mare prioritate a Departamentului este siguranța și securitatea cetățenilor americani, inclusiv a personalului guvernului SUA din întreaga lume.

Context

  

Un oficial guvernamental ucrainean a spus că serviciile de informații ucrainene indică „pregătirea de a participa posibil direct” a Belarusului la invadarea Ucrainei. O astfel de mișcare „le-ar permite rușilor să-și folosească teritoriul și le-ar permite să treacă granița” în Ucraina. O a doua sursă din guvernul ucrainean, citată de CNN,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Poliția germană a găsit șase români într-un Mercedes. O verificare a dezvăluit ce s-a întâmplat cu mașina de lux

Redacția

Aproape 60% dintre români nu îşi pot permite o vacanţă de o săptămână pe an, cel mai mare procent din UE

Redacția

VIDEO Un nou recital marca Cristiano Ronaldo – Dublă pentru Al-Nassr

Redacția
Încarcă...