NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Algeria: A murit fostul preşedintele Abdelaziz Bouteflika

Fostul preşedinte algerian Abdelaziz Bouteflika, obligat să cedeze puterea în 2019 după proteste masive generate de intenţia sa de a candida pentru un nou mandat, a decedat vineri la vârsta de 84 de ani, informează sâmbătă AFP și Agerpres. “Deces al fostului preşedinte Abdelaziz Bouteflika” este anunţul care a rulat pe postul naţional de televiziune, care a citat un comunicat de presă al preşedinţiei. După îndepărtarea sa de la putere, în aprilie 2019, sub presiunea armatei şi a străzii, Abdelaziz Bouteflika a trăit în singurătate într-un azil asistat medical din Zeralda, o localitate situată la vest de capitala Alger.

Căderea sa devenise inevitabilă după săptămâni de proteste masive împotriva intenţiei anunţate de a candida pentru un al cincilea mandat de cinci ani, după 20 de ani la putere şi în pofida unei sănătăţi precare.

Potrivit canalului privat El Hayet TV, Boute

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Trauma profesoarei care şi-a abandonat fetiţa într-o scară de bloc. De frica soţului, a născut în maşină

Redacția

Modificarile propuse de Radu Stroe pentru examenul de obtinere a permisului de conducere

Redacția

​Business report: O armată de 5 miliarde $ pe an. Cum am ajuns cea mai puțin deprimată țară din Europa. ​Pe urmele șpăgii. Șeful Cancelariei lui ÎPS Calinic, răpus de COVID. Cum l-a spionat KGB-ul pe John Steinbeck

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site