RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

ALERTĂ! Nopți tropicale și zile de foc la Iași! Cod portocaliu de caniculă

Canicula rămâne stăpână peste Iaşi până la mijlocul săptămânii viitoare. Temperaturile maxime vor scădea abia joi sub 30 de grade, nopţile rămânând însă „tropicale“ – respectiv cu minime de 20 de grade – până sâmbăta viitoare. În tot acest interval, doar duminică după-amiază (poimâine) vor fi şanse de ploaie.

 

  

Dacă v-aţi gândit să plecaţi din oraş, trebuie să ştiţi că Administraţia Naţională de Meteorologie a instituit pentru azi şi mâine cod portocaliu de caniculă în toată Moldova, dar şi în Dobrogea, Muntenia şi local în Maramureş, Transilvania şi Oltenia. Aceasta înseamnă temperaturi maxime cuprinse între 36 şi 39 de grade, plus o senzaţie de disconfort cauzată de trecerea indicelui temperatură-umezeală peste pragul critic de 80 de unităţi.

În vestul ţării va fi şi mai rău: a fost emis cod roşu de caniculă, cu temperaturi de până la 42 de grade. După ziua de duminică, temperaturile mai scad puţin, pe măsură ce gradul de instabilitate atmosferică va creşte, dar vremea se va răcori abia în weekendul viitor.

În municipiul Iaşi, administraţia locală a deschis cinci puncte de prim ajutor – corturile albe unde puteţi găsi apă şi personal medical şi pe care le puteţi vedea în locurile aglomerate din oraş: Podu-Roş, Piaţa Mihai Eminescu, Piaţa Voievozilor, Piaţa Unirii şi Pietonalul Ştefan cel Mare. Cele cinci puncte sunt dublate de cele cinci centre de cartier ale Primăriei.

Totodată, de astăzi traficul greu (vehicule cu greutate mai mare de 7,5 tone pe osie) este interzis în oraş între orele 10 şi 20. Autobuzele dotate cu aer condiţionat le vor înlocui pe cât posibil pe cele mai vechi, străzile vor fi stropite cu precădere seara şi dimineaţa, fântânile arteziene vor funcţiona practic non-stop, iar piscinele (ştrandul) vor fi deschise până la căderea întunericului.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

A murit regele Mihai, ultimul monarh din ţările Europei de Est. Avea 96 de ani

Redacția

Reguli de aplicat când alergi pe timp rece. Cât sunt de importante hainele tehnice

Redacția

Bărbat în stare gravă la spital, după ce a fost bătut de frate cu un scaun în cap

Oana Cordoneanu
Încarcă...