NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Al doilea cel mai frumos castel din lume se află în România

Cetatea Făgăraş este al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, şi prezentat de publicaţia Huffington Post. 

 

 În clasamentul celor mai interesante zece castele din lume, recomandate persoanelor care apreciază arhitectura, pe primul loc se află Castelul Neuschwanstein din Germania, în stil romantic-renascentist, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau, de lângă Füssen (în sud-vestul Bavariei).

  

 

Devansată de edificiul din Germania, Cetatea Făgăraş, situată pe locul al doilea, “reprezintă una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est”. “În trecut, castelul a fost pivotul puterii regionale. În timpul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsă, reflectând bogăţia locului”, se arată în materialul publicat pe huffingtonpost.com.

 

Potrivit muzeufagaras.ro, centrul unuia dintre cele mai mari domenii din Transilvania, care la 1632 cuprindea 62 de sate, cetatea Făgăraşului a fost, începând cu a doua jumătate a secolului al XVI-lea şi mai cu seamă în secoul al XVII-lea, reşedinţă nobiliară şi princiară importantă.

Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Fost jurnalist român la Bruxelles: “Un astfel de atac în centrul civilizaţiei va afecta pe toată lumea”

Redacția

Comuna Heleşteni organizează concurs

Redacția

UDMR: ”Vânătoarea de vrăjitoare împotriva comunităţii maghiare trebuie să înceteze”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site