NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Semnele oboselii cronice: când o tulburare de tranzit intestinal sau senzaţia de amorţeală trebuie să ne trimită la medic


Trăim o viaţă foarte agitată, foarte mulţi dintre noi nu putem spune cu precizie unde vom fi peste cinci ani, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că nu mai deţinem controlul, aşa cum o făceau părinţii noştri. Încercăm să ne mulţumim pe noi şi pe cei din jur, ne propunem nenumărate obiective şi ajungem, la un moment dat, să nu mai facem faţă.

  

Ne simţin mai tot timpul obosiţi, ne odihnim şi lucrurile nu se schimbă, suportăm greu lumina şi zgomotele, avem palpitaţii, dureri de spate şi de coloană, amorţeli, senzaţii de greaţă, chiar tulburări de tranzit intestinal, aşa că începem să ne punem întrebări.

Psihologii numesc ceea ce se întâmplă neurastenie, nevroză astenică, epuizare nervoasă/fizică, sindromul de oboseală cronică. Cel mai des se întâlneşte la cei cu un regim de viaţă marcat de stres şi un regim de muncă foarte solicitant. „Când apar semne ca apatia, lipsa de concentrare, rezistenţă scăzută la efort, insomnia, care nu se rezolvă oricât ne-am odihni, când vedem că nu putem, adesea, duce un lucru la bun sfârşit, alături de alte şi alte semne, trebuie să ne punem întrebări şi să căutăm răspunsuri.

Aportul de vitamine şi minerale prin consumul alimentelor potrivite este optim, ai confortul afectiv necesar, ai armonie în familie, nu ai boli de care să ştii, n-ai motiv să ai o astfel de stare. Prima vizită se face, de obicei, la medicul de familie, care recomandă investigaţii şi consult de specialitate. Dacă se exclud aceste cauze, ar trebui să apelăm la un psiholog clinician“, spune psihologul Lucia Drăghiceanu, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Olt.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Advertisements
Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pierdut certificat constatator SC Claudio Nic SRL

Redacția

Senatul a votat reducerea vârstei de pensionare pentru femeile care au născut 3 copii până în 1990

Redacția

Siropuri naturale pentru imunitate la copii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site