NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum aratău zeii oamenilor care populau teritoriul României în neolitic. Figurine de femei, fără sâni şi organe genitale

Şi acum mii de ani oamenii aveau obiecte de cult. Văzute acum, figurinele de doar câţiva centimetri pe care le venerau oamenii din neolitic, sunt confundate cu jucării de copii.

  

Cine-ar fi crezut că strămoşii noştri de acum 5.000 de ani îşi colorau pereţii interiori ai caselor pentru a-şi face locuinţele mai primitoare? Aceasta nu este singura practică care s-a păstrat până în prezent. De asemenea, acum câteva mii bune de ani oamenii se închinau la mici idoli. Aceştia se regăseau în casele lor şi la o primă vedere pot fi uşor confundaţi cu jucării „primitive” pentru copii. Potrivit istoricilor, aceştia erau făcuţi din andezit, lut sau alte materiale asemănătoare.

Figurinele aveau doar câţiva centimetri mărime şi înfăţişau de cele mai multe ori femei. Era redat capul şi corpul femeii, însă lipseau sânii şi organele genitale. Acest tip de idol a apărut încă din paleoliticul superior, cel mai vechi exemplar având peste 30.000 de ani. Figurina a fost descoperită într-o peşteră din Germania în anul 2008.

Citiți articolul integral pe Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Remedii anti-mahmureala care nu dau gres. Merita sa le incercati

Redacția

Vom avea tichete de masă pe suport electronic

Redacția

OPERAŢIUNE ANTITERORISTĂ la Bruxelles: Şaisprezece persoane au fost arestate, dar nu şi Salah Abdeslam. Oraşul rămâne în alertă maximă.

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site