NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ajutoarele de la UE: unii iau câte trei pachete, alţii niciunul

A trecut mai bine de o lună de când ajutoarele de la UE au început să fie distribuite la Primăriile din ţară. La Paşcani, mii de cetăţeni şi-au ridicat pachetele de la depozitele amenajate la Stadionul Municipal, şi în fiecare suburbie a oraşului.

 

  

 

S-au făcut şi liste suplimentare pentru cei care nu au apucat să ceară acest ajutor, şi, după cum anunţam în urmă cu câteva zile, Primăria încă primeşte solicitări. Din totalul de 7472 de cutii cu alimente sosite în trei transporturi la Paşcani, mai sunt disponibile 3428 la acest moment, asta pentru că mulţi păşcăneni nu şi-au ridicat pachetele.

„Şi astăzi la audienţe s-au solicitat alimente de la Uniunea Europeană. Se fac liste suplimentare, iar pachetele care nu au fost ridicate, se redistribuie. Cei care au primit deja, în limita stocului rămas, vor mai primi încă o cutie de la Stadionul Municipal. Acolo au intrat 7472 de cutii, din care mai sunt 3428 de cutii de alimente”, ne-a declarat Cristian Menegon.

Trist este faptul că, în timp ce unii nu se grăbesc să-şi ia „dreptul”, alţii, care nu îndeplinesc condiţiile stabilite de lege pentru a beneficia de acest ajutor, îşi doresc să-l primească. 

Un astfel de caz s-a prezentat astăzi la Primărie. Este vorba despre un bărbat care a venit să întrebe dacă poate primi ajutorul în locul mamei sale care a decedat în luna mai. Din păcate, răspunsul oferit de către responsabila Serviciului de Asistenţă Socială a fost unul negativ. Odată cu noile reglementări, acest drept nu mai poate fi acordat.

„O persoană a întrebat astăzi dacă poate primi o cutie de alimente, după ce mama sa a decedat. Doamna de la Serviciul de Asistenţă Socială i-a explicat că există o modificare pe lege. Dacă până acum se acordau aceste ajutoare chiar şi persoanelor decedate, acum, prin noile reglementări, acest drept nu mai poate fi acordat”, a precizat reprezentantul Primăriei.

Toţi cei care îndeplinesc cerinţele stabilite de lege pentru a primi aceste ajutoare, pot depune, în continuare cereri, până pe data de 20 august 2016, la sediul Primăriei Paşcani.

Advertisements

Related posts

O femeie suspectă de gripă, la un pas de moarte, după ce a stat acasă, bolnavă, mai bine de o săptămână

Redacția

Cod portocaliu de ploi abundente. Avertizarea intră în vigoare peste câteva ore

Redacția

Noi locuri de muncă la Paşcani! Vezi lista cu oferte ale A.L.O.F.M

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site