RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Agentii economici isi pot recupera pierderile financiare

Firmele care au inregistrat pierderi, stabilite prin declaratia de impozit pe profit, la pot recupera din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 5 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va face in ordinea inregistrarii acestora. Exista si o exceptie de la aceasta regula. Pierderea fiscala realizata incepand cu anul 2009, stabilita tot prin declaratia de impozit pe profit, se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi. Microintreprinderile care au platit impozit pe venit si care au inregistrat anterior pierderi, intra sub incidenta prevederilor mai sus mentionate de la data la care au trecut la sistemul de impunere pe profit. Pierderile se recupereaza in perioada de 5, respectivi 7 ani, dupa caz. Pentru recuperarea pierderilor, microintreprinderile care aplica sistemul de impunere pe venituri trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii.

Pierderea fiscala inregistrata anterior anului 2013 se recupereaza de la data la care contribuabilul a revenit la impozitul pe profit, anul 2013 fiind considerat un singur an fiscal din cei 5 sau 7 ani consecutivi. Pierderea fiscala din perioada 1 – 31 ianuarie 2013, inregistrata cat timp a fost platitor de impozit pe profit, se recupereaza incepand cu anul 2014. In cazul in care contribuabilul revine la sitemul de plata a impozitului pe profit in cursul anului 2013, pierderea din perioada 1-31 ianuarie 2013 este luata in calcul la stabilirea profitului  si se recupereaza incepand cu anul 2014.

 
sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Forum Economic Româno-Israelian la Camera de Comerţ

Redacția

Pensia medie a crescut. La ce valoare a ajuns

Redacția

VIDEO! Piețele agroalimentare rămân deschise. Ministru: Producătorii români trebuie să aibă unde să-şi vândă producţia. Fără samsari!

Redacția
Încarcă...