NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Aeroportul Suceava, redeschis după ce a fost modernizat. IPS Pimen a oficiat slujba de sfinţire

Aeroportul Internaţional Suceava, modernizat printr-un proiect în valoare de 105 milioane de lei din fonduri europene, a fost redeschis, duminică, după mai mult de un an de lucrări, câteva sute de persoane asistând la slujba de sfinţire oficiată de IPS Pimen Suceveanul.

  

 

Câteva sute de persoane au asistat, duminică după-amiază, la slujba de sfinţire a aeroportului sucevean, oficiată de IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Înaltul ierarh a afirmat că aeroportul va aduce mulţi turişti în Bucovina, care ”are pecetea sfinţeniei, a echilibrului şi a puterii de reculegere a omului”.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat că aeroportul a fost deschis traficului internaţional începând de duminică şi chiar în cursul serii va ateriza o cursă charter, iar din 12 noiembrie Tarom ar urma să reia cursele regulate.

El a precizat că până în 10 decembrie vor continua lucrările la aeroport, fiind vorba despre amplasarea de acostamente pentru creşterea siguranţei, investiţia fiind asigurată din fonduri europene.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că aeroportul sucevean va intra într-o nouă etapă de modernizare ce presupune amenajarea celui de-al doilea terminal pentru pasageri şi cargo.

Articolul integral pe MediaFax.ro

Foto: MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cum erau descrişi dacii acum 100 de ani: „Nu puneau mare preţ pe viaţă, fiindcă o socotiau numai ca o vale a plângerilor“

Redacția

ANAF: În marile oraşe, sub 1 la sută dintre profesori şi-au declarat veniturile din meditaţii.

Redacția

Polonia deschide o nouă ANCHETĂ cu privire la prăbuşirea aeronavei în care şi-a pierdut viaţa fostul preşedinte Lech Kaczynski

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site