RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Adolescentul care a înjunghiat o femeie în magazin, inspirat de un documentar de pe Netflix. Tatăl lui spune că e o victimă

David D. (17 ani), fiul unui reputat psiholog, urmărea pe reţelele sociale cazuri de criminali notorii. El şi-a început actele de sadism ucigând cu cruzime un pui de pisică pe care-l primise în dar. A filmat totul şi a trimis celui care îi dăduse pisicul. În alt incident grav a lovit o femeie, cu o cărămidă în cap, pe stradă. Totul a culminat cu atacarea altei femei, cu cuţitul, într-un magazin de cartier.

Internetul şi crimele sadice au fost inspiraţie pentru adolescentul clujean David D. (17 ani), internat actualmente în Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia“ din Bucureşti, deoarece la începutul lunii noiembrie, într-o seară de vineri, a înjunghiat, din senin, o femeie de 33 de ani, care-şi făcea cumpărăturile într-un magazin Profi de cartier. 

Femeia a supravieţuit, iar băiatul a fost identificat rapid de către poliţişti. Acesta este fiul unui psiholog cunoscut în România, Cristian Delcea, cadru didactic universitar la Medicină în Cluj, angajat la Institutul de Medicină Legală din Cluj şi preşedinte al mai multor asociaţii de profil. 

Tânărul David nu se află la prima internare într-un spital de psihiatrie. La începutul anului, el s-a filmat în timp ce a chinuit şi a omorât un pui de pisică pe care îl primise. Gesturile au fost de o cruzime ieşită din comun, acesta inclusiv a scos ochii pisicii şi apoi a trimis filmarea persoanei care i-a dăruit patrupedul. Atunci, chiar tatăl lui l-a dus la poliţie, care a început o anchetă pentru uciderea de animale. 

  

Tot în acea perioadă, tânărul a lovit cu o cărămidă în cap o femeie care mergea pe stradă. Victima nu a depus plângere, aşa că incidentul nu a fot investigat de organele legii. În schimb, în dosarul privind omorârea de animale, instanţa a decis ca David să fie internat într-un spital psihiatric. După două luni, în aprilie 2021, Tribunalul Cluj a decis să nu prelungească internarea băiatului şi l-au lăsat acasă la cererea familiei şi având în vedere că tatăl său şi-a asumat că va avea grijă de el. 

Tatăl susţine că băiatul este o victimă a sistemului de Sănătate

Băiatul a continuat terapia acasă şi, în plus, s-au luat şi măsuri pentru evitarea unor episoade violente: un angajat al unei firme de pază şi protecţie îl însoţea pe băiat de dimineaţa, când pleca la facultate, până seara, când ajungea acasă.   

Incidentul în urma căruia o tânără a fost înjunghiată într-un magazin alimentar s-a petrecut în timp ce David trebuia să participe la o şedinţă de terapie religioasă. Tatăl lui a povestit că tânărul a cerut să meargă la toaletă şi nu s-a mai întors. Magazinul în care s-a petrecut evenimentul violent se afla la câteva minute de centrul unde David făcea tratament.   

Tatăl a declarat presei că atât David, cât şi familia, sunt victime ale sistemului de sănătate din România, care nu este capabil să vindece astfel de cazuri. El a mai precizat că acum nu există niciunde în ţară un spital care să poată îngriji minori cu tulburări psihice care pot avea drept manifestare şi violenţa. 

Continuarea pe adevarul.ro

Related posts

Tânără depistată de polițiștii pășcăneni, la volanul unei mașini cu numerele expirate

Redacția

Amenzi pentru şoferii vitezomani şi cei care nu poartă centura de siguranţă

Redacția

42 ani de închisoare pentru trei bărbați, din Pașcani și Moțca, condamnați pentru trafic de persoane, viol și lipsire de libertate

Oana Cordoneanu
Încarcă...