NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Adio sistem public de încălzire! RAGCL moare, șefii Primăriei confirmă cu jumătate de măsură (VIDEO)

Instituțiile publice și unitățile de învățământ din municpiul Pașcani vor fi debranșate de la sistemul centralizat de energie termică. Proiectele inițiate de primarul Dumitru Pantazi au trecut de votul aleșilor locali. RAGCL intră astfel în procesul de închidere a activității.

 

  

Fără un studiu de impact sau un audit care să întărească decizia, primarul a propus aleșilor debranșarea instituțiilor publice și a unităților de învățământ de la RAGCL. Grupul aleșilor din PNL a încercat să amâne o decizie în acest sens, invocând și situația cetățenilor care încă mai sunt branșați la sistemul public.

„Consider că ar trebui amânate discuțiile pe aceste subiecte, cu privire la debranșarea unităților de învățământ, până la ședința ordinară din această lună. Trebuie analizate implicațiile, atât din punct de vedere al actualilor clienți, cât și a situației regiei. Sunt unele materiale primite înainte de ședință cu două ore, nu putem vorbi despre ele”, a susținut Marius Pintilie, consilier local PNL.

Inițiatorul proiectului, primarul Dumitru Pantazi, a susținut că o asemenea măsură trebuie adoptată, ținând cont de situația regiei și a imposibilității de a furniza iarna umătoare agent termic . Argumentele principale ale primarului au fost acelea că regia încasează foarte greu facturile de la clienți.

„Trebuie luată o decizie, nu se mai poate așa! Anul acesta din încasările de peste 540.000 lei, doar 55.000 au fost plătiți către furnizorul de gaz”, a spus Dumitru Pantazi.

Discuțiile în cadrul Consiliului Local au continuat pe acest subiect. Liderul opoziţiei l-a acuzat pe primar că nu reușește să identifice măsuri clare, deși au fost propuneri în acest sens.„Se doarme în papuci!”, a mai spus Pintilie.

O poziție critică a avut și consilierul Sorin Olariu.„Am avut anul trecut o comisie de analiză a activității de la RAGCL. S-au dat termene, situații de aplicat, dar nimic. Cred că și administraia locală este vinovată. Cei din PSD nu au fost la ședință, iar PNL a venit din dispreț”, a subliniat consilierul Sorin Olariu.         

Proiectul propus de primarul Dumitru Pantazi a fost votat într-un final de toți aleșii. Odată cu adoptarea măsurilor din această ședință, RAGCL intră în incapacitate de a mai funcționa.  

 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=TmzMynBWWNE{/youtube}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Marcel Vela: „Cei care încalcă izolarea intră în carantină pe banii lor”

Redacția

Consilierul Olariu a redepus proiectul privind centrul de recoltare a sângelui! De data aceasta spune că primarul şi-a manifestat susţinerea

Ema Roman

Pantazi se laudă cu reluarea lucrărilor de apă în Blăgești

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site