RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Adevărul despre angajații caselor de pariuri care raportează meciurile în direct

Sunt mai multe job-uri disponibile în cadrul caselor de pariuri. Unul dintre cele mai interesante pentru iubitorii de sport este cel de „data scouter”.

Un scouter de date este cel care furnizează informații live din timpul unui meci. Operatorii își trimit oameni în tribune la partidele foarte importante. Pentru celelalte evenimente, ei externalizează acest serviciu către firme specializate pe așa ceva. Ideea este că la orice meci care apare în oferta live a unei case de pariuri asistă un trimis special care transmite, prin intermediul unui dispozitiv special, tot ce se întâmplă în joc: goluri, cornere, cartonașe, auturi, în ce zone de teren se află mingea și în posesia cui.

Scouterii trebuie să treacă mai întâi printr-o perioadă de training, în care învață cum să umble cu dispozitivul și cum să facă față diverselor situații de criză. Apoi, sunt delegați la câteva meciuri mai puțin importante, unde firma/agenția de pariuri mai are un trimis cu experiență. Când nu mai comit greșeli, încep activitatea propriu-zisă.

Presiunea este mare

  

Nu pare a fi ceva foarte complicat, însă presiunea este mare. Orice greșeală este penalizată, iar condițiile nu sunt mereu ideale. Se poate întâmpla să fie o ploaie puternică, sau să ningă abundent, sau să fie ceață. Sau, pur și simplu, se defectează dispozitivul. Data scouter-ul nu are nicio scuză. El trebuie să transmită informațiile corecte în orice împrejurare.

Uneori nu reușește, de aceea casele de pariuri care preiau statistici live de la terți afișează un disclaimer în care precizează că nu își asumă responsabilitatea pentru eventuale informații eronate. Mesajul este mai mult o asigurare pentru următoarea situație:

Un parior are informații din alte surse despre un meci și știe că până în minutul 82 au fost consemnate 4 cartonașe galbene, dar pe site-ul de pariuri sunt afișate numai 3 „galbene”. Mizează pe selecția „peste 3.5 cartonașe galbene”, iar după meci apelează la o funcție precum Superbet verificare și vede că biletul are status „necâștigător”. El trimite un email către casa de pariuri, cu dovezi că biletul său a fost câștigător. Chiar și așa, nu va primi câștigul, pentru că operatorul va invoca acel disclaimer, coroborat cu prevederea din regulament că jucătorii nu pot profita de greșelile agenției.

O meserie cu multe ispite

Data scouterii pot comite și greșeli intenționate. S-a scris despre mai multe cazuri în care cei trimiși au fost corupți de mafia pariurilor. Astfel, ei au raportat mai întâi reprezentanților acestora atunci când s-a înscris un gol și abia apoi partenerilor de la casa de pariuri. În asemenea situații, când se pariază sume mari cu câteva secunde înainte să se înscrie, softul atenționează operatorul că ar putea fi ceva în neregulă. Acei scouteri au fost puși sub observație și s-au adunat probe împotriva lor.

Sunt și data scouteri care nu merg pe stadioane, ci urmăresc meciurile televizate, într-o încăpere specială. Ecranele nu sunt conectate la canalele de televiziune clasice, unde transmisia are delay de măcar 8 secunde, ci la antene care rulează imaginea cu un delay foarte mic. Astfel, agențiile de pariuri au mereu un avantaj înaintea clienților care văd partidele la televizor.

Pentru a deveni „data scouter” este nevoie de o capacitate mare de concentrare în condiții care pot fi vitrege, dar, până la urmă, cine este pasionat de sport și de statistică trece pentru orice.

Related posts

Preselecții pentru tineri în Ansamblul ”Rapsozii Siretului”

Oana Cordoneanu

Portret de tenismenă. Laurențiu Șnaider i-a dăruit un tablou, creație proprie, Simonei Halep

Ema Roman

Horoscopul lunii martie 2024. Începe curățenia de primăvară în viața zodiilor. Doar cei care își ascultă intuiția vor da lovitura

Redacția
Încarcă...