NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Activitate de succes la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Targu Frumos. Elevii au primit vizita geto-dacilor

In cadrul evenimentului „Scoala Altfel”, ce se desfasoara anul acesta intre 22-26 mai, la Liceul Teoretic Ion Neculce au fost organizate mai multe activitati. 

 

Luni, 22 mai, catedra de istorie a reusit sa ii aduca la Targu Frumos pe colegii din Asociatia Culturala Geto-Dacii din Moldova, care au desfasurat activitati specifice de reenactment. 

  

In fata sutelor de elevi ai liceului, pentru inceput, membrii asociatiei si-au prezentat activitatea, au prezentat echipamentul, dupa care s-au facut demonstratii despre tehnici si tactici de lupta, iar elevii de la clasele gimnaziale au avut posibilitatea sa participe la cateva ateliere de lucru: modelaj in lut, unde elevii sub indrumarea dr. Alexandru Berzovan au invatat sa realizeze vase si plastica antropomorfa si zoomorfa specifice geto-dacilor, atelier de pictura si desen, unde elevii au realizat diverse modele de simboluri de scuturi, in timp ce elevii de la clasele liceale au participat la un concurs de tir cu arcul.

„Pentru ca istoria se poate invata si altfel, este nevoie de o diversificare a activitatilor extrascolare si extracurriculare, iar aceasta saptamana aflata la dispozitia scolii este extrem de benefica pentru a realiza aceste actiuni, care in timpul unui an scolar nu se pot materializa. Buna desfasurare a actiunii s-a realizat prin munca unei echipe, alcatuita din dna director, prof. Emilia Talpalaru si profesorii de istorie Sergiu Enea si Liliana Loghin”, au precizat coordonatorii evenimentului.

 

Sursa: bzi.ro

Advertisements

Related posts

Cîțu: Gratuitatea pentru transportul studenților se modifică și se revine la 50%. În multe țări dezvoltate nu călătoresc gratuit

Redacția

Pășcănence premiate la faza națională a Concursului de Chimie „Raluca Rîpan”

Ema Roman

Județul Iași se află pe al doilea loc în țară la capitolul şcoli care deţin steaguri verzi. Trei unități școlare sunt din Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site