NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Importanţa săptămânii „Şcoala altfel“, explicată de ISJ Iaşi


Pentru a veni în pregătirea şcolilor şi a părinţilor şi pentru a elucida care sunt obiectivele săptămânii „Şcoala altfel“, Inspectoratul Şcolar Judeţean a realizat o prezentare în care a precizat pe de o parte care sunt recomandările metodologice al Ministerului Educaţiei Naţionale şi care sunt proiectele realizate de ISJ între 6 şi 10 aprilie.

Astfel, în această perioadă, programele specifice ale şcolilor trebuie aprobate de Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, pot fi activităţi în parteneriat cu ONG-uri, palatele şi cluburile copiilor, cluburile sportive şcolare, instituţii culturale şi ştiinţifice, dar şi poliţia, jandarmeria, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, direcţiile de sănătate publică etc.

Rostul activităţilor este acela de a realizat tipuri de activităţi de educaţie complementară – ateliere, competiţii, campanii de prevenire, proiecte de voluntariat, dezbateri, schimburi de experienţă, vizite de studiu, excursii sau tabere.
Săptămâna altfel este un spaţiu al dialogului între şcoală şi lume, între meserii şi arte, între generaţii şi comunităţi. Spătămâna altfel va demonstra că nu există ziduri între ştiinţe şi arte, că realul şi umanul fac parte din aceeaşi aventură a cunoaşterii, că economia şi societatea sunt parte din acelaşi întreg“, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi.
 
JSJ va coordona o serie de activităţi între 6 şi 10 aprilie, printre care enumerăm parteneriate între şcolile din mediul rural şi urban în proiectul „Paşi de copil în Iaşii marilor ziduri“, cercuri metodice, o campanie antidrog sau diferite întâlniri dintre elevi şi scriitori.
 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Bursele elevilor vor rămâne la aceeași valoare ca anul trecut

Redacția

Vodafone a câştigat licitaţia pentru furnizarea de tablete şcolare în judeţul Iaşi. Valoarea contractului este de milioane de lei

Redacția

Spectacol caritabil organizat de Liceul Teoretic “Miron Costin” pentru copiii cu autism

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site