RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Acțiune comună cu polițiștii din Republica Moldova, într-un dosar de contrabandă cu țigarete (Foto-Video)

La data de 22 martie 2022, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în județul Iași, la domiciliile unor persoane bănuite constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă în formă continuată, spălare a banilor și favorizarea făptuitorului.

Simultan, pe teritoriul Republicii Moldova, au fost puse în executare 18 mandate de percheziție domiciliară, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare moldovene.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna noiembrie 2017, în municipiul Iași, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete (cu țări de producție/proveniență Republica Moldova și Ucraina).

Astfel, membrii grupării ar fi obținut sume importante de bani, în urma comiterii infracțiunii de contrabandă cu țigarete, care ar fi fost introduse în România din Republica Moldova, atât peste frontiera verde (peste râul Prut), cât și prin punctele de trecere a frontierei. Țigaretele de contrabandă ar fi fost ulterior transportate în municipiul Iași și ar fi fost comercializate pe piața neagră, iar sumele de bani ar fi fost investite în imobile și autoturisme de lux.

  

În urma acțiunii, au fost confiscate 6 autoturisme, 15 ceasuri, aparate de vedere pe timp de noapte și dispozitive de ascultare la distanță.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași vor fi conduse, în vederea audierii, 14 persoane, despre care există bănuiala că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul I.P.T.F. Iași și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related posts

Dosar penal în urma unor afaceri dubioase la Nectar Paşcani

Redacția

Încă o victimă a nepăsării șefilor Primăriei! Femeie lovită pe trecerea de pietoni aflată înaintea sensului giratoriu de pe strada Grădiniței

Marius Parteni

Cod rutier modificat. Reguli pentru permisele suspendate

Redacția
Încarcă...