NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Abuz în serviciu al primarului Pantazi: Paul Benesch, directorul executiv al ARSACIS, a recunoscut că debitele pășcănenilor nu pot fi recuperate prin justiție: „Câștigă în instanță pentru că nu am avut contract” (VIDEO)

Directorul executiv al ARSACIS a recunoscut în urmă cu două luni că debitele pășcănenilor care nu au avut contract nu pot fi recuperate pe calea justiției, deoarece în lipsa unui astfel de act juridic eventualele procese ar da câștig de cauză pășcănenilor.

  

Declarația a fost făcută chiar în plenul unei ședințe de Consiliu Local și a fost trecută la diverse de către aleșii locali. În data 31 iulie, Paul Benesch a intrat într-un dialog cu Ion Danu, consilier local din partea PC.

La interpelarea celui din urmă în care se cerea ca ApaVital să elibereze facturi individuale în baza unor convenții și se atrăgea atenția că societatea de apă-canal nu pierdea nimic deoarece facturile la apă sunt considerate titlu executoriu după noua lege, Paul Benesch a întrebat ce se va întâmpla cu debitele de dinaintea încheierii contractelor.

La sugestia ca acestea să fie recuperate în justiție, Benesch a replicat că acest lucru nu va fi posibil deoarece procesele vor fi pierdute.

„Și ce facem cu debitele din trecut?”, întreabă Paul Benesch

„Ori îi dați dumneavoastră în instanță, ori vă dau ei în instanță. Deci dacă nu vor să plătească vă dau în instanță că, domnule, eu nu recunosc debitul ăsta”, îi răspunde Ion Danu.

„Și câștigă în instanță pentru că nu au contract”, a dat verdictul Paul Benesch, directorul executiv al ARSACIS.

De altfel, NewsPascani.com și Actualitatea TV au anunțat încă din luna decembrie 2014 că apa livrată nu poate fi imputată la plată în lipsa existenței unui contract. Cele scrise de noi au fost contrazise atât de primarul Dumitru Pantazi și televiziunea sa favorită TV Bit, cât și de reprezentanții ApaVital.

De altfel, în prezent ApaVital condiționează semnarea contractului de furnizare de apă-canal tocmai de recunoașterea așa numitelor debite de dinainte de asumarea contractului. Lucru absolut ilegal, operatorul ApaVital comițând un abuz în serviciu.

Însă tocmai cel care ar trebui să apere interesele pășcănenilor, așa cum este stipulat în lege, și anume primarul Dumitru Pantazi, se alătură acestui abuz în serviciu și transmite pășcănenilor că dacă vor apă trebuie să accepte ceea ce solicită ApaVital.

Toate acestea în condițiile în care, după cum am arătat mai sus, directorul ARSACIS a recunoscut că din punct de vedere legal contravaloarea apei furnizată fără contract nu mai poate fi recuperată. Astfel că, primarul Dumitru Pantazi, dar și consilierii locali ce au fost prezenți la acea ședință, ar fi trebuit să intervină prin orice mijloc astfel încât încheierea de contracte să se fi făcut fără condiționarea acceptării la plată a contravalorii apei livrate fără contract.

{youtube}hK7kt-rW6j4{/youtube}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Consilierii cer intrarea în insolvență a Prest Serv Apa, așa cum prevede legea, și respingerea propunerilor de dare în administrare a cimitirelor, parcărilor și ștrandului acestei societăți!

Răzvan Grecu

Locomotiva a venit. Unde o amplasăm? Două magazine în pericol de a fi desfiinţate!

Ema Roman

Primarul Dumitru Pantazi lipsește, din nou, de la serviciu. Mâine are termen la ICCJ în dosarul „AgroComplex”! Vezi câte zile a absentat de la muncă din cauza problemelor cu legea!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site