RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A murit legendarul fotbalist Mario Zagallo, „eternul campion” al Braziliei

Mario Zagallo, cvadruplu campion mondial cu naţionala Braziliei, a murit, vineri, la Rio de Janeiro, la vârsta de 92 de ani, a anunţat familia sa.

„Cu mare tristeţe vă informăm despre moartea eternului nostru cvadruplu campion mondial Mario Jorge Lobo Zagallo. Un tată devotat, un bunic iubitor, un socru afectuos, un prieten loial, un profesionist desăvârşit şi un mare om. Un idol uriaş. Un patriot care ne lasă o moştenire de mari realizări… ”, a anunţat familia într-un comunicat.

Fostul mijlocaş, născut la Maceio, a fost de două ori campion mondial ca jucător, în 1958 şi 1962, apoi ca antrenor, în 1970, şi în cele din urmă ca antrenor secund al prietenului său Carlos Alberto Parreira, în 1994.

El a fost, de asemenea, vicecampion mondial în 1998. Zagallo a mai antrenat cele patru cluburi importante din Rio de Janeiro (Flamengo, Fluminense, Vasco şi Botafogo), precum şi Kuweit (1976-77), Arabia Saudită (1982-84) şi Emiratele Arabe Unite (1988-90).

  

Zagallo a fost foarte popular printre fani, care i-au apreciat francheţea şi patriotismul. Este singura persoană, alături de Didier Deschamps şi Franz Beckenbaueur, care a câştigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Format la Botafogo,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Scandalul interceptărilor ruse: Putin vrea să „destabilizeze” Germania, acuză ministrul german al Apărării

Redacția

Crin Antonescu, încântat de discursul de la Cluj al șefului SRI

Redacția

Marile orașe trec în scenariul roșu: Suceava, Timișoara, Alba Iulia, Sibiu, Satu Mare, Constanța au depășit pragul de 3 la mie al incidenței COVID

Redacția
Încarcă...