RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

A început procesul „Lotului Hârlău“ implicat în mafia lemnului

În dosar sunt judecaţi mai marii oraşului: fostul primar, fostul viceprimar, directorul Ocolului Silvic, dar şi şeful Poliţiei din oraș. 

 

Judecătorii Tribunalului Iaşi au început ieri procesul „VIP-urilor“ locale din Hârlău trimise în judecată într-un dosar de corupţie la începutul acestui an. Primul termen de judecată a avut loc ieri, magistraţii dispunând amânarea cauzei. În acest dosar, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie sau asimilate celor de corupţie Con­stantin Cernescu – fostul primar, Florin Ţăpuşă – fostul viceprimar, Ioan Amariei – directorul Ocolului Silvic, dar şi Dumitru Simionescu – şeful Poliţiei din oraş. Ancheta a pornit de la un denunţ făcut împotriva lui Ioan Amariei, care a fost reclamat că în perioada iunie – august 2014 a solicitat de la un om de afaceri trei uşi de garaj, precum şi neplata unei lucrări executate la casa sa. Totul în schimbul derulării unui contract încheiat de instituţia publică la care lucra (VEZI AICI).

  

Procurorii mai notează că, ulterior, Amariei i-ar fi cerut şi 10.000 de lei respectivului om de afaceri. „În perioada septembrie 2014 – decembrie 2015, inculpatul Amariei Ioan, în aceeaşi calitate, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, în sensul că a dispus şi a determinat mai multe persoane, printre care şi pe inculpatul Cojocaru Constantin, să elibereze diferite cantităţi de material lemnos fără întocmirea documentelor legale sau consemnând în mod fals vânzarea unui sortiment de material lemnos cu o va­loare inferioară“, au precizat pro­curorii.

Printre beneficiarii materia­lului lemnos s-au numărat primarul Cernescu, dar şi şeful Poliţiei din oraş, Dumitru Simionescu. Pe 11 august 2015, mai arată anchetatorii, Amariei, împreună cu angajatul Pavel Dulgheru, nu au confiscat o cantitate de material lemnos găsită asupra unei persoane care nu avea documente justificative. 

„Acţionând în maniera de mai sus, inculpatul Amariei Ioan a provocat un prejudiciu de 15.228,73 lei Direcţiei Silvice Iaşi, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii materialului lemnos“, au mai precizat procurorii. Ei au mai arătat că primarul Cernescu şi-ar fi determinat un subaltern să întocmească în fals un proces-verbal de recepţie pentru o lucrare de alimentare cu apă ce de fapt nu era finalizată. Falsurile au fost continuate şi de angajaţii Primăriei, care au semnat respectivul document, creându-se astfel o pagubă de 2.500 de lei Primăriei Hâr­lău. 

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Doi copii loviți de o mașină pe trecerea de pietoni din dreptul Școlii ”Iordachi Cantacuzino”

Redacția

Programări online pentru Serviciul Permise și Înmatriculări auto

Redacția

Inconştienţă la volan: RAR a prins 30 de şoferi din județul Iași care circulau fără frâne

Redacția
Încarcă...