RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A fost confirmat un nou asteroid troian care împarte orbita cu Marte

Folosind observații realizate cu ajutorul Gran Telescopio Canarias (GTC), un studiu condus de la Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) și Universidad Complutense de Madrid (UCM), toate din Spania, a confirmat că asteroidul 2023 FW14, descoperit anul trecut, este un troian care împarte orbita cu Marte.

Cu acest troian care împarte orbita cu Marte, grupul de astfel de asteroizi care însoțesc Planeta Roșie a crescut până la numărul de 17. Dar noul asteroid prezintă diferențe în orbita și compoziția sa chimică, care ar putea indica faptul că este un asteroid capturat, de tip primitiv.

Rezultatele sunt publicate în Astronomy & Astrophysics.

Asteroizii troieni sunt corpuri mici din Sistemul Solar care împart orbita unei planete, ocupând unul dintre punctele de echilibru stabil numite puncte Lagrange, situate la 60º în fața (L4) și la 60º în spatele (L5) planetei.

  

A fost găsit un nou troian care împarte orbita cu Marte

Deși majoritatea asteroizilor marțieni par să fi însoțit planeta încă de la epoca formării sale, 2023 FW14 a ajuns pe traiectoria sa troiană acum aproximativ un milion de ani și ar putea să o părăsească în aproximativ 10 milioane de ani,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Polonia trebuie să plătească 500.000 de euro pe zi pentru ignorarea deciziei CJUE în cazul minei de la Turow

Redacția

Ciucă şi Ciolacu, în zona demilitarizată dintre cele două Corei. Premierul a încurajat investiţiile în România

Redacția

Ucraina nu va avea o cale „ușoară” de aderare la NATO: Biden

Redacția
Încarcă...