RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

A aparut programul PRIMA MASINA

Veste buna pentru cei care doresc sa-si cumpere un autoturism, insa nu au banii necesari pentru o asemenea investitie. Guvernul a anuntat ca doreste sa lanseze in aceasta toamna programul “Prima masina“, statul garantand creditul pentru un automobil, in conditiile in care cel care-l cumpara are intre 18 si 35 de ani si nu a avut niciodata o alta masina in proprietate.

Ministerul Economiei a stabilit conditiile programului “Prima masina”. Surse din randul participantilor la discutii au confirmat ca perioada de creditare va fi de pana la 7 ani, cu doi ani mai mult fata de durata pe care se acorda un credit de nevoie personale in prezent. Avansul va fi de 5%, adica 600 de euro, calculat pentru un pret maxim de 12.400 de euro, cu tot cu TVA. Dobanda va fi si ea una preferentiala, fata de 10 – 12% cat este in prezent pe piata.

Cele mai multe beneficii in cadrul programului “Prima masina” le-ar avea, se pare, producatorii de masini cu preturi mai mici. Reprezentantii dealerilor auto sustin ca programul ar putea avea succes daca romanilor li s-ar permite sa se imprumute mai mult, asta pentru ca foarte multi tineri care si-au luat “Prima casa” nu s-ar mai incadra si la “Prima masina”.

  

In prezent, gradul de indatorare acceptat de banci pentru un credit este de o treime din venituri. Bancile sustin programul “Prima masina” si asteapta din partea statului propunerile pentru conditiile de creditare. Programul ar putea fi lansat la 1 octombrie, cu o luna inainte de startul campanie electorale pentru alegeri prezidentiale 2014. Prin acest sistem se vor putea achizitiona 5.000 de autoturisme noi in acest an si pana la 20.000 anul viitor.

sursa stirileprotv.ro.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Reprezentanta societății ROMPAK Pașcani, Hatice Canan Pak Imregün, din Turcia, ar putea primi Titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Pașcani

Carmen Bălăceanu

INS: Rata anuală a inflației se menține la 9,4%. Zahărul s-a scumpit cel mai mult în ultimul an

Redacția

Excepțiile de la obligativitatea folosirii RO e-Factura. De când se dau amenzi pentru nerespectarea termenului limită și care e valoarea lor

Redacția
Încarcă...