RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Membrii comisiei de învățământ au votat astăzi structura rețelei școlare de pe raza municipiului Pașcani

Comisia de învățământ a fost convocată astăzi, la Primăria Pașcani, de către Gabriela Nedelcu, președinta comisiei. Pe ordinea de zi a fost dezbaterea și aprobarea rețelei școlare de pe raza municipiului Pașcani.Proiectul vizează școlile care se confruntă cu scăderea numărului de elevi, și pe care Consiliul Local le poate ajuta, menținându-le personalitatea juridică. De exemplu, există sub efectiv la Școlile Gâștești și Sodomeni.

 

“Astăzi a avut loc ședința comisiei de învățământ, în cadrul Consiliului Local, având ca ordine de zi discutarea și aprobarea rețelei școlare, a unităților de pe raza municipiului Pașcani, atât școlile de stat, cât și cele particulare. Conform noilor reglementări legale, întâi se discută această structură a rețelei școlare, apoi se trimite procesul verbal la ISJ, pentru avizare și ulterior va intra pe masa consilierilor ca să devină hotărâre a Consiliului Local. Nu există nicio schimbare la nivelul unitãților de învățământ, toate școlile își mențin ca și anul trecut personalitatea juridicã”, ne-a declarat Gabriela Nedelcu.

  

Așadar, proiectul de hotărâre a fost avizat favorabil, astãzi, în comisie. După ce va fi analizat și avizat și de cãtre Inspectoratul Școlar Județean, el va intra în plen, devenind hotãrâre a Consiliului Local.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

BACALAUREAT 2020. Calendarul examenului a fost aprobat. Când vor avea loc probele

Redacția

Activitate de prevenție privind siguranța elevilor de la Liceul „Nicolae Iorga” în incinta unității de învățământ și pe traseul școală – domiciliu

Redacția

„Școala de chimie”-titlu obținut de Colegiul Național Mihail Sadoveanu

Redacția
Încarcă...