RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiSocial

60 de copii cu dizabilități, închiși în apartamente, la periferia Iașiului. Micuții nu am mai văzut lumina zilei de peste un an

Situație halucinantă la Iași. 60 de copii orfani și cu dizabilități au fost mutați în apartamente la periferia orașului după ce centrul în care se aflau a fost închis. Copiii nu au mai văzut lumina zilei de mai bine de un an. 

Centrul „Sf. Andrei” care avea spații de joacă și curte mare cu verdeață, unde copiii erau scoși la aer s-a închis în luna ianuarie a anului trecut. Acum, copiii stau câte șapte într-un singur apartament.

Micuții nu au parte de supraveghere, consiliere psihologică sau mișcare, iar cei care sunt la etaje superioare nu au mai coborât afară de aproape un an și jumătate. O singură îngrijitoare vine să îi hrănească și să îi schimbe.

Femeia spune că în zonă nu există condiții pentru a-i plimba pentru că se face slalom printre mașini iar mulți dintre ei, aflați în scaune cu rotile nu încap în lift. Autoritățile au fost înștiințate însă momentan nu s-a luat nicio măsură. 

  

https://www.realitatea.net/stiri/actual/60-copii-cu-dizabilitati-inchisi-in-apartamente-la-periferia-iasiului-micutii-nu-am-mai-vazut-lumina-zilei-de-peste-un-an_65eed145e185d425086fb939

Related posts

Campania „Dăruiește din puținul tău”- Pașcani a ajuns la a IV a ediție!

Teona Gherasim

CFR acordă facilități pentru persoanele cu dizabilități

Redacția

Incendiu la o casă din Cristești

Redacția
Încarcă...