RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

5 substanțe cancerigene pe care le găsești în toate șampoanele

O listă cu ingredientele pe care le conține șamponul datorită căruia avem părul cu volum, drept sau strălucitor ne va determina să ne gândim de două ori când vom alege să cumpărăm acest produs.

  

 

Și asta pentru că cel puțin cinci ingrediente de bază din compoziția șamponului sunt cangerigene, conform site-ului healthy-holistic-living.com. Se pare că mirosul, culoarea, densitatea și chimia subsanței pe care o aplicăm pe păr pentru a ne face frumoase sunt date de acești compuși de care ar trebui să ne ferim.

Laurit sulfat de sodiu (SLES) sau SLS

Această substanță este un detergent și un emulgator folosit pentru obținerea a mii de produse cosmetice, dar și în industria produselor de curățare. În prezent se găsește în toate șampoanele, vopselele și agenții de decolorare, pastă de dinți, geluri de duș, loțiuni de curățare, fond de ten, săpunuri lichide, detergenți de rufe sau săruri de baie, indiferent de marcă. Deși SLS este obținut din uleiul de cocos, acesta nu este un produs natural. Din cauza procesului de realizare care poartă numele de etoxilare, în SLES se găsește dioxan (sau 1,4-dioxan), un produs cancerigen. Conform studiilor, SLS sau SLES poate provoca iritații ale pielii, toxicitate, tulburări ale glandelor endocrine, ecotoxicologie sau schimbări biochimice ori la nivel celular, motiv pentru care poate apărea cancerul.

Dioxan

Este un ingredient catalogat de către EWG Skin Deep ca fiind cu ”risc crescut” de îmbolnăvire și se poate găsi nu doar în șampon, ci și în alte produse de îngrjire personală. Sunt chiar și produse pentru bebeluși care conțin această substanță cancerigenă.

Citiți articolul integral pe OradeIasi.ro                         

Citește și: {loadposition articlescategoryload}       

Related posts

Ce păţeau soţiile uşuratice şi soţii preacurvari în timpul lui Cuza. Domnitorul permitea crima în căminul conjugal în cazurile de adulter

Redacția

Anunţul Finanţelor cu privire la programul Prima Casă. Ce sumă este disponibilă pentru acest an

Redacția

Raport: Colectiv a fost renovat cu alte materiale decât cele cerute de patroni

Redacția
Încarcă...