RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

3500 de familii din Paşcani riscă să rămână fără căldură în această iarnă

Situaţie disperată pentru RAGCL Paşcani care este pe punctul de a pierde contractul cu furnizorul de gaz, din cauza debitelor acumulate. Dacă directorul regiei şi municipalitatea nu vor găsi o soluţie urgentă pentru a debloca situaţia, 3500 de familii din Paşcani vor rămâne fără căldură iarna aceasta. Este vorba despre cei care nu s-au debranşat de la sistemul centralizat.

 

 

  

 

La 19 miliarde de lei se ridică datoriile către Gaz Sud, iar subvenţia pe care o alocă Consiliul Local este de 2 miliarde de lei. Astăzi, Consiliul local a discutat mai bine de o oră, pe marginea raportului de activitate al regiei de termoficare, şi cu toate acestea, nu s-a ajuns la niciun rezultat.

De o parte, conducerea regiei aşteaptă sprijin din partea Primăriei, de cealaltă parte, şefii administraţiei locale spun că datoriile RAGCL sunt mai mari decât bugetul propriu al Consiliului Local pe un an de zile.

Discuţiile pe marginea acestui subiect sunt în mare parte, aceleaşi, ca şi anul trecut. Toată lumea susţine că trebuie găsită o soluţie urgentă, dar nimeni nu spune şi care ar putea fi soluţia salvatoare.

RAGCL are la acest moment două procese cu ANAF care i-a blocat toate conturile, şefii regiei fiind nevoiţi să plătescă cheltuielile şi salariile cu bani cash. Singura activitate care mai aduce un mic profit instituţiei este cea de transport, însă şi acolo sunt probleme. Cele şase autobuze din parcul auto sunt vechi şi consumă foarte mult combustibil.  

Related posts

Contracte de închiriere reziliate în piețe din cauza datoriilor. Unii agenți economici susțin că înregistrau debite doar pentru o lună (DOC)

Marius Parteni

S-a dat verde în Consiliul Judeţean Iaşi pentru “Cornul şi laptele”

Redacția

Ședință de CL săptămâna viitoare. Iată proiectele cele mai importante!

Marius Parteni
Încarcă...