RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

300 de copii şi tineri din Paşcani participă la evenimentul anului ITO

Un număr impresionant de copii şi tineri din Paşcani vor lua parte la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi. Evenimentul debutează mâine, Ia Iaşi. Participă peste 6000 de tineri din ţară şi de peste hotare.

 

Municipalitatea a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Tineretului Ortodox Român, filiala Paşcani, pentru a ajuta 300 de tineri să ajungă la manifestări. Printre aceştia, 15 fac parte din echipa de organizare a evenimentului.

  

Primăria le-a alocat 10.000 lei pentru transport şi participarea la activităţi. Copiii vor fi cazaţi în căminele studenţeşti din Copou şi Tudor Vladimirescu, iar masa le va fi asigurată de firme de catering.

Deschiderea oficială ITO 2017 va avea loc mâine, 1 septembrie, de la ora 18.00, în Grădina Palas. La eveniment vor participa toate delegațiile din străinătate și din România, care vor defila în fața publicului într-o paradă a steagurilor. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este așteptat la dechiderea oficială a evenimentului de la Iași, unde, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și alți reprezentanți ai autorităților locale vor transmite mesaje de bun venit tinerilor participanți.

 

 

Related posts

Munca în plus din învăţământ, „plătită“ cu timp liber, nu cu bani

Redacția

Zile pline de emoţii pentru elevii de clasa a XII-a

Redacția

Clubul Copiilor din Pașcani este gazda întâlnirii a 24 de profesori din diferite țări, care se întâlnesc în cadrul unui proiect Erasmus+

Oana Cordoneanu
Încarcă...