RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

2 milioane de lei pentru Blăgești-Cotnari, un drum pe care nu se poate circula

Marele jaf Brânză de pe drumurile județene: asfalt ciuruit, plătit după rețeta casei, la preț dublu. Con Ted Company a plombat prin stropiri succesive, doi ani la rând, în 2015 și 2016, pe bani grei, iar drumul este acum groapă lângă groapă.

Prin comparație, un alt drum din județ, plombat clasic doi ani la rând, este impecabil. Nicio plombă nu a sărit. Dirigintele de șantier care a semnat, în 2016, foile de lucrări, zilnic, era la un curs de perfecționare la Băile Felix.

  

 Oricâte drumuri ar fi făcut Con Ted Company prin contractul-cadru cu DPADJ, acestea arătau mai rău ca înainte. Cei 25 de km de la Breazu-Gropnița, rezolvați de firma lui Cornel Brânză în doar 8 zile, și plătiți de două ori, reprezentau deja o rețetă verificată, același tratament scump și inutil fiind aplicat pe mai multe drumuri județene.

Săptămâna trecută, REPORTER DE IAȘI exemplifica risipa de pe drumul de la Breazu. Acum, prezentăm tronsonul Blăgești-Cotnari, care este efectiv o ruină, un drum impracticabil pentru mașini, făcut de Con Ted Company tot în două valuri succesive, plătite de DPADJ cu peste 2 milioane de lei.

Comparativ, alt drum județean reparat de o altă firmă prin plombări clasice se prezintă acum mult mai bine, este circulabil, și a costat de patru ori mai puțin.

Stropitoarea pe asfalt

După 7 km, REPORTER DE IAȘI a întors mașina pentru a nu o distruge. Drumul județean Blăgești-Cotnari este impropriu traficului auto, iar locuitorii din zonă spun că șoseaua este mai găurită decât era înainte de reparații.

Pe acest tronson contractul a fost de 1 milion de lei (fără TVA) în 2015 și de 1,18 milioane de lei (fără TVA) în 2016, Con Ted Company aplicând, ca și la Breazu, „stropirile succesive”, o metodă prin care se toarnă în gropi un amestec de pietriș și emulsie fără a mai compacta.

Prin comparație, un drum județean de lungime aproape identică, reparat prin plombări la cald, metoda clasică, este impecabil. Au rezistat fără probleme și plombele realizate anul trecut, dar și cele din 2016. Prețul achitat pentru acesta este mult mai mic, pentru că suprafața plombelor este mai mică.

 Articolul integral pe www.reporteris.ro

Related posts

Astăzi s-au deschis ofertele pentru reabilitarea centrului de plasament „Mihail Sadoveanu”. 6 firme au transmis oferte proprii sau prin asociere!

Răzvan Grecu

Managerul Ecoserv SRL lovește subtil în primarul Pantazi: “Suntem unica și singura rămasă în viață”!

Marius Parteni

S.C. Eco Salubritate S.A. se transformă la anul în SRL, din cauza harababurii din Primărie

Răzvan Grecu
Încarcă...