RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

15 angajaţi ai Serviciului de Ambulanță din Tallinn, concediaţi pentru că au refuzat să se vaccineze

Serviciul de Ambulanță din Tallinn a concediat 15 angajați care au refuzat categoric să se vaccineze împotriva infecţiei cu noul coronavirus, transmite postul public de radio din Estonia, citat de Rador.

Anunţul a fost făcut de către medicul-șef al Ambulanței Tallinn, Raul Adlas, potrivit căruia contractele de muncă ale celor 15 angajaţi au fost deja reziliate.

Serviciul de Ambulanță din Tallinn, care are aproximativ 500 de angajați, a anunțat din timp că va rezilia contractele angajaților care refuză categoric să se vaccineze anti-COVID-19 până în luna august a acestui an.

„Acest lucru are legătură, printre altele, cu obligația conducerii instituțiilor medicale de a asigura protecția sănătății atât a angajaților, cât și a pacienților. Întrucât vorbim despre domeniul sănătății, părerea mea este că numai persoanele care prezintă un risc minim de transmitere a bolilor infecțioase ar trebui să aibă acces la pacienți aflați în condiții deosebit de grave și la cei din căminele de bătrâni. Singura modalitate dovedită (de a nu te infecta sau transmite boala) este vaccinarea” – a precizat Raoul Adlas.

  

Disputa dintre administrația Serviciului de Ambulanță din Tallinn și o parte dintre angajaţi a durat aproximativ o lună.

Medicii nemulțumiți au cerut autorităților locale să îl demită pe Adlas de la conducerea instituţiei și au amenințat cu acțiuni în instanţă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Putin a stat de vorbă la telefon cu Erdogan, despre pretențiile Rusiei față de NATO

Redacția

Kelemen Hunor, despre rezultatele recensământului: Se vede un declin demografic semnificativ, care afectează în proporţii aproximativ egale maghiarii şi românii

Redacția

Forme fără fond: Încă un departament pentru Moldova, subordonat Parlamentului

Redacția
Încarcă...