RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt diversNațional

3 aplicații ale matematicii în jocurile de noroc

Ruletă, blackjack, poker, baccarat, craps, sloturi, loterii, pariuri sportive sunt jocuri de noroc pe care oameni de toate vârstele, de pe toate meridianele lumii, le îndrăgesc și le consideră hobby-uri fascinante. Cu istorie îndelungată și multe variante de jocuri, gamblingul se bazează pe numere, ca și matematica. Iată cum poți folosi cunoștințele de aritmetică, algebră, probabilități și alte noțiuni matematice, pentru strategii elaborate la jocurile de cazinou și la pariuri sportive.

Afli rata de câștig a casei la ruletă și jocuri de masă

Calculele matematice te ajută să afli rata de câștig a cazinoului pentru fiecare dintre jocurile de noroc pe care le ai la dispoziție. Numit și House Edge, acest procent îți oferă o estimare utilă a șanselor pe care le ai la ruletă, blackjack, poker, sloturi sau alte jocuri pe care le oferă cazinoul respectiv.

Cu cât rata de câștig (“marginea casei”) este mai mare, cu atât jucătorii au șanse mai mici de câștig. De exemplu, dacă rata este de 10%, înseamnă că la fiecare 10 lei pariați, 1 leu ajunge în conturile operatorului de jocuri de noroc sau pariuri sportive.

Când alegi mesele de ruletă europeană, ruletă franceză sau ruletă americană, ia în considerare acest indicator. La fel este bine să procedezi și la celelalte jocuri de cazinou, la pariuri sportive și loterii online.

  

Afli RTP-ul la toate tipurile de sloturi și păcănele

Tot cu ajutorul calculelor matematice afli care este RTP-ul  (Return to Player), adică procentul din suma totală jucată la un aparat de păcănele care se întoarce la jucător sub formă de câștig probabil.

Dacă un slot are un RTP de 96%, înseamnă că marginea casei este de 4% și că 96% din banii pe care-i joci formează potul, fondul de premiere pe care îl poți obține cu ajutorul unor combinații norocoase. Și în acest caz este recomandat să alegi jocuri ca la aparate unde RTP-ul să aibă valori cât mai mari.

În sălile de jocuri ai posibilitatea să vezi valoarea RTP-ului afișată pe aparatul de joc, iar la păcănele online este specificată în descrierea jocului, alături de regulile slotului respectiv și de combinațiile câștigătoare.

Pariezi la blackjack cu șanse mai mari de câștig

Fie că ești într-o sală de jocuri sau joci blackjack online, matematica te ajută să te descurci mai bine cu cărțile pe care le primești. Aduni valoarea celor 2 cărți pe care le ai după prima rundă. Dacă suma lor 11 sau mai puțin, calculele îți spun că mai poți să tragi o carte fără niciun risc, pentru că nu depășești 21.

Cu un total mai mare de 11, matematica și probabilitățile ei te ajută să joci inteligent:  dacă ai între 11 și 16 puncte iar dealerul are prima carte A, K, Q, J sau 10, mai ceri cărți, până când treci de 17 puncte. De asemenea, dacă dealerul are 7, 8 sau 9, mai tragi cărți până depășești 17 puncte.

În situația în care dealerul are 3, 4, 5 sau 6, mai poți să tragi carte până la un total de 15 sau 16 puncte, nu este nevoie să faci fix 17 puncte. Dacă dealerul are 2 puncte, mai cere cărți până ajungi la 14. Nu risca mai departe, pentru că dealerul este obligat prin regulile jocului să tragă cărți și cu totaluri de 14, 15 sau 16 puncte, deci riscă frecvent să depășească pragul de 21.

Ia în considerare aplicațiile matematicii în jocurile de noroc și distrează-te responsabil, cu grijă pentru bugetul tău și cu o planificare atentă a timpului pe care-l petreci la gambling.

Related posts

Florin Cîţu, înainte de alegerea nouului preşedinte al formaţiunii: PNL o să fie mai unit ca niciodată după ziua de azi. O să fie un Congres organizat impecabil

Redacția

UE vrea să impună un embargo asupra petrolului rusesc până la sfârșitul anului

Redacția

Coliziune între două nave în Marea Nordului, mai multe persoane sunt date dispărute

Redacția
Încarcă...