NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zorro s-a întors: cele două scări de la blocul Moldova au fost rebranșate la apă!

Cetățenii care locuiesc la cele două scări ale blocului Moldova, C și D, au din nou apă. Reluarea furnizării nu a fost făcută în urma încheierii unui contract colectiv cu ApaVital, ci prin intermediul unui instalator binevoitor.

Nimeni nu spune nimic despre ce s-a întâmplat cu adevărat, însă cu toții sunt mulțumiți că au din nou apă, mai ales că în imobil locuiesc familii ce au copii mici.

  

Situația este complicată din punct de vedere juridic, deoarece ApaVital nu are în administrare rețelele de apă din municipiu, ele fiind în acest moment în posesia municipalității, după ce consilierii locali au refuzat să le predea împreună cu serviciul de apă-canal operatorului ieșean.

Astfel, cei care au rebranșat blocul pot fi trași la răspundere doar dacă primarul Dumitru Pantazi depune plângere împotriva lor. Lucru greu de crezut, dacă ar fi să ne gândim că o astfel de plângere ar trebui să fie depusă și împotriva companiei pe care o protejează și care folosește și intervine asupra rețelelor de apă-canal fără ca acestea să se afle în administrare lor.

Mai mult, cetățenii nu văd nimic rău în fapta celui supranumit Zorro, deoarece intervenția acestuia nu a făcut decât să aducă conductele municipalității la starea inițială.

Contactat telefonic Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al ApaVital a atras atenția că o astfel de măsură a locatarilor va duce la penalități foarte mari. Acesta a explicat că apa va fi facturată paușal, pentru fiecare locatar fiind impusă o cantitate de 8,3 mc. De altfel, această măsura va fi aplicată și blocurilor care au fost debranșate și apoi branșate ilegal în iarnă. Manolache nu exclude și măsuri penale împotriva celor care s-au rebranșat pentru infracțiunea de furt (n.r. de apă). 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Republicare articol 2 august 2016: Sume fabuloase cheltuite pentru întreținerea mașinii de serviciu, cu care nu circulă primarul Pantazi. În 2013 aceasta a suferit un accident rutier! (DOC)

Răzvan Grecu

Primarul refuză să spună ce sume a pierdut municipalitatea prin netaxarea ocupării domeniului public și numele vinovatului!

Răzvan Grecu

Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei nu are program cu publicul pe 28 – 29 martie

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site