RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Zona cu cel mai pur aer din ţară ar putea redeveni staţiune. LEGENDA localităţii aflată la 900 de metri înălţime

Acum, Colibiţa poate fi declarată doar staţiune turistică de interes local

  

 

Autorităţile bistriţene aşteaptă aprobări pentru declararea Colibiţei drept staţiune de interes local, aceasta fiind una din cele două zone ale ţării cu cel mai pur aer, unde însă locurile de cazare sunt puţine faţă de numărul turiştilor care ar vrea să îşi petreacă la munte câteva zile la relaxare.

Situată la o altitudine de 900 de metri, localitatea Colibiţa este poarta de intrare în Munţii Călimani. Din 1923, Colibiţa a funcţionat ca staţiune balneo-climaterică până în 1975, însă apoi construcţiile s-au degradat. În 1980, întreaga aşezare, inclusiv staţiunea, au dispărut cu totul, aici fiind amenajat un lac de acumulare, iar satul a fost strămutat.

Totuşi, numărul mare de turişti şi frumuseţea zonei au determinat autorităţile să se implice pentru reatestarea staţiunii Colibiţa, conform actualelor legi. Acum, Colibiţa poate fi declarată doar staţiune turistică de interes local, doarece nu îndeplineşte cerinţele unei staţiuni de interes naţional. Până în urmă cu zece ani, la Colibiţa erau doar vreo 50 de case ale localnicilor strămutaţi., însă în ultimii zece ani zona s-a dezvoltat şi au fost construite aproximativ 400 de case de vacanţă, vile şi pensiuni. Acum, turismul este în plină ascensiune, fiind amenajat pe malul lacului un complex turistic privat, unde o noapte de cazare costă circa 70 de lei, în timp ce un bungalow de lux cu vedere la lac costă circa 450 de lei.

Citiți articolul integral pe Descoperă.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pierdut certificat constatator original a I.I. Surdu Costel Lucian

Redacția

Iohannis a discutat cu președintele Bulgariei despre securitatea energetică și prioritățile europene

Redacția

Medici: începând de azi ne aşteptăm la un puseu al virozelor în rândul copiilor

Redacția
Încarcă...